Третя порада діда Гната: як прати тв господарювати, коли ви самі в хаті

ВС 13 января 2023 в 20:28
Сумський дід Ігнат дотепний і щедрий на вигадки. Але по-іншому сьогодні не можна: дружина діда Гната з онуками, як і раніше, перебуває за кордоном. Тому доводиться дідові освоювати та виконувати роботи по дому, які раніше легко і не замислюючись робила його баба. Дід Гнат готовий поділитися з читачами тому, чому вже встиг навчитися.

Як позбутися жирних плям


Сьогодні дід Гнат смажив яєчню, соняшникова олія несподівано бризнула, і краплі олії потрапили на дідову сорочку та кухонний рушник. Дід Гнат не розгубився і видалив жирні плями:

  • на сорочці за допомогою засобу для миття посуду;
  • на рушникі за допомогою солі (2 столові ложки) і відбілювача (3 столові ложки), які потрібно додати в таз з брудним рушником, після чого залити його окропом і дати постояти кілька хвилин.

Як відчистити нагар на прасці


Нагар – неминучий результат користування праскою. Але дід Гнат знає секрет, як швидко і просто позбутися нагару. Читайте та запам'ятовуйте цей секрет:

1. Нагріти праску до максимальної температури;
2. Потерти поверхню праски, покриту нагаром, таблеткою парацетамолу або таблеткою для мийних машин.

"Досить однієї таблетки" – як казав герой Анатолія Папанова у популярній кінокомедії "Діамантова рука". А не вистачить однієї – скористайтеся другою, доки повністю не очистіть праску від нагару.

Як швидко прочистити каналізаційну трубу


Ні, не за допомогою "Крота" та подібних йому засобів. Дід Гнат знайшов інший, більш доступний і не менш ефективний спосіб. "Що є причиною засмічення кухонного миття? – подумав дід і відповів на своє запитання: – Жир". А якщо так, то жир можна видалити за допомогою… звичайного прального порошку. Процедура прочищення кухонної зливної (каналізаційної) труби така:

1. Насипте в зливний отвір у мийці склянку будь-якого прального порошку;
2. Відразу протягом буквально 10 секунд промийте струменем гарячої води;
3. Зачекайте хвилин десять і знову промийте, але вже довше хвилини три.

Читайте поради діда Гната, і у вашому домі будуть чистота та порядок, а у вас – безліч вільного часу!

48
Комментариев
0
Просмотров
1237
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.