Перша порада діда Гната: як підключити інтернет без електрики

ВС 11 января 2023 в 17:55
Дід Гнат живе у місті Суми поблизу центру – біля 3-ї поліклініки. Коли почалася війна, дружина діда Гната разом із онуками поїхала за кордон – там безпечніше та спокійніше, ніж удома. Залишився дід Гнат на господарстві сам. Сумно та самотньо дідові одному в чотирьох стінах. Одна радість – зателефонувати по інтернету своїй бабі та онукам. Але це не завжди вдається: адже в Сумах, як і в більшості міст України, діють графіки відключення електрики. А, як відомо, коли немає світла, немає не лише Wi-Fi, а й мобільного інтернету. Як бути у цьому випадку?

Дід у молодості був допитливим, досвідченим інженером. Сьогодні знання та допитливість співслужили дідові добру службу. Навчився дід дзвонити онукам по інтернету навіть тоді, коли відключають у будинку світло. Таких варіантів, як вирішити проблему, три. З усіма варіантами дід Гнат із задоволенням поділиться зі своїми читачами.

Як увімкнути домашній роутер, коли вимкнено електрику


Якщо у вашому будинку проведений кабельний інтернет, то роздача інтернету по Wi-Fi-каналу на різні пристрої (телефони, ноутбуки) можлива лише за наявності роутера. Коли відключають світло, роутер, ясна річ, перестає працювати. Щоб активувати цей пристрій, вам знадобиться пауербанк (повербанк). Це перша умова. А друга – щоб компанія-провайдер, яка постачає вам інтернет, продовжувала працювати навіть при відключеній електриці. В іншому випадку роутер вам не допоможе.

Як використовувати смартфон як мобільний роутер


Візьміть свій смартфон і пройдіть наступний шлях - увійдіть по черзі в наступні вкладки (приклад наведений для телефону з операційною системою Android):

  • Налаштування
  • Підключення
  • Мобільна точка доступу та модем
  • Мобільна точка доступу

В останньому розділі слід встановити пароль та вибрати частоту (2,4 або 5 ГГц).

Однак і з цим варіантом не все гладко. При відключенні світла на телефоні нерідко пропадає мобільний інтернет. Це тому, що в деяких операторів стільникового зв'язку перестають функціонувати вежі-ретранслятори.

Як у будинку налаштувати автономний Wi-Fi


Третій варіант – це придбати мобільний роутер, тобто пристрій, у якому передбачено слот для SIM-карти. У цьому випадку ви, напевно, не залежатимете від відключення світла. Єдине зауваження: перед покупкою SIM-карти поцікавтеся у сусідів та знайомих: мобільний зв'язок якого оператора працює у них навіть при відключеній електриці. Інакше ви зіткнетеся з проблемою, описаною в пункті "два".

Ви хочете знати, яким варіантом із трьох користується дід Гнат, щоб розмовляти по інтернету з онуками при вимкненому світлі? Це – маленька таємниця діда Гната. Адже мають бути у людей таємниці.

46
Комментариев
0
Просмотров
903
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.