Нотатки подорожнього. Я, кум і безвіз. Частина 20 (Фото)

ВС 03 февраля 2018 в 15:00
Сумчанин Віталій Ященко розповідає про свою несподівану подорож Європою на вантажному автомобілі
Сьогодні свято ) Вимушено стали на добову паузу. А свято в тому, що знайшли гарний паркінг прямо в місті. І не просто в місті, а в місті Бон (Beaune), яке вважається столицею бургундських вин.



Навіть на розворотному крузі при в'їзді в місто висаджена лоза. Власне, зараз я пишу цей нарис в компанії з пляшечкою червоного сухого місцевого виробництва. Звичайно, не з винних бутіків, бо деякі пляшки можуть вартістю сягати бюджета невеличкого населеного пункту )))




Сьогодні вперше є можливість нікуди не поспішати і тісніше познайомитись з містом.



По інформації з Вікіпедії місто Бон було засноване в ХV столітті, займає площу 30 кв.км, 21 тис. населення.



Ми швиденько пройшли по "спальному району" - з десяток восьмиповерхових будинків (стільки було в полі зору), величезний супермаркет Carrefour, аптеки, бензоколонки... Але все це пройшло поза увагою, бо перед очима вже був вказівник "Старе місто" (на щастя англійською теж).



І ми опинилися у Франції... Справжній старій Франції, про яку читали в книжках! Якщо прибрати з бруківки автомобілі, а з магазинів вивіски, то виникає відчуття, що з-за рогу зараз виїде який-небудь мушкетер на коні або карета... Відчуття словами справді важко передати. В голові крутяться якісь пафосні вирази, типу "дух Франції" або "завмерла історія"...



Старі будинки, вузькі вулички, бруківка... Фотографувати хотілось буквально все: вікна, двері, табличку з назвою вулиці, якусь стару кирпичину...



Дуже шкода, що пост в Фейсбуці може вмістити тільки 30 фото. Їх значно більше.



В старому місті, я помітив, є тільки ресторани, невеличкі крамниці, багато винних бутіків (це ж Бургундія) і маленькі готелі. Стосовно вина, то магазинчиків дійсно багато по всьому місту, тут і там на будинках ми бачили вивіски з ім'ям винороба.



Буквально кожна дрібниця відкидала в ту епоху. В моєму випадку це величезне везіння: не намагатись оглянути максимум за пару годин, а просто блукати вулицями старого міста.



Можливо фото зможуть передати мої відчуття, а можливо і ні... Я намагався...



Так що сьогодні справді було свято...

Далі буде...

Попередні нотатки тут
Частина 17
Частина 18
Частина 19
 
49
Комментариев
0
Просмотров
1571
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.