Дванадцята порада діда Гната: простий і смачний рецепт млинців з м'ясом у клярі

ВС 31 января 2023 в 18:50
Якось дід Гнат із Сум вирішив насмажити млинців із м'ясом у клярі. Завантажив на телефоні Гугл і менше ніж за хвилину знайшов рецепт бендериків – складених трикутниками млинців із начинкою із м'ясного фаршу. Дід Гнат - любитель експериментувати, тому приготував млинці по-своєму.

По-перше, відмовився від окропу, який був вказаний в інтернет-рецепті, та обійшовся кип'яченим молоком. Для тесту для млинців та кляру вистачило півлітра молока;
По-друге, коли молочно-борошняна суміш була вже готова, влив у неї розтоплене вершкове масло (35 г), щоб млинці не рвалися під час смаження.

Також для приготування млинців знадобилися:

  • Два-три яйця;
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • Дрібка солі та розпушувача;
  • Соняшникова олія;
  • 250 г склянку борошна.

Перший етап – млинці. Змішавши та збовтавши віночком інгредієнти, дід Гнат отримав рідке тісто. Після чого він засмажив млинці.

Наступний етап – приготування фаршу. Дід Гнат і тут вчинив по-своєму. У нього було варене куряче філе. Дід дрібно порубав ножем філе на дошці, перемішав рубаний фарш із нарізаною цибулею та натертою морквою. Обсмажив усе на сковороді, посипав сіллю та сумішшю перців.

Третій етап – кляр. Для приготування кляру дід Гнат використав ще пару яєць і залишки молока.

Четвертий, останній етап. Дід наклав ложкою підсмажений фарш з овочами в центрі кожного млинця, звернув їх не трикутниками, трубочками, по черзі вмочив кожен млинець у кляр і обсмажив на сковороді на олії до бурштинових бочків. Смакота!

Як начисто позбавити від жиру грати на кухонній плиті


Після смаження млинців дід Ігнат почистив ґрати на газовій плиті від налиплого на неї під час приготування жиру. У раді, яку дід теж знайшов в Інтернеті, рекомендувалося помістити жирні ґрати у велику каструлю з гарячою водою, в яку попередньо потрібно було кинути дві таблетки для посудомийної машини, і кип'ятити ґрати півгодини.

Але дідові Гнату такий варіант не підходив, тому що грати на його плиті покривали всю варильну поверхню, і тому грати неможливо було помістити в жодну каструлю. Але дід Гнат швидко знайшов вихід зі становища – порвав стару наволочку на кілька смужок, прокип'ятив їх у воді з таблетками для посудомийного посуду, обмотав стрічками грати, почекав хвилин 20, а потім, знявши тканину з ґрат, очистив їх від жиру ножем.

43
Комментариев
0
Просмотров
978
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.