Дев'ята порада діда Гната: як оформити грошову допомогу від ООН

ВС 23 января 2023 в 20:51
Сумський дід Гнат нещодавно дізнався, що у січні нового року ООН відновила виплату фінансової допомоги у розмірі 6600 грн. (протягом трьох місяців по 2200 грн. за місяць) деяким категоріям українських громадян. Зареєструватися та подати заявку на отримання цих коштів можна у 10 областях України, включаючи і Сумську. Зробити це можна як у спеціальних стаціонарних офісах, так і у виїзних пунктах.

Зрозуміло, дідові Гнатові стало цікаво, чи може він розраховувати на ці гроші. Дід став знайомитися зі списком вимог до потенційних отримувачів цієї міжнародної допомоги, і незабаром у діда закипів мозок. Таке враження, що ці вимоги складали спеціалісти із центру управління космічними кораблями НАСА. У результаті у цих фахівців вийшла функція з кількома змінними. Або як у старій казці: "Наліво підеш - коня втратиш. Направо поїдеш - сам голову складеш. А що попереду чекає, ніхто до ладу не знає".

Дід Гнат упертий і прискіпливий. Він вирішив розібратися у матриці, яку склали мудреці з ООН. Отже, всі вимоги до потенційних одержувачів допомоги включають декілька "якщо", які належать:

- до доходу людини – допомога видається, якщо у людини щомісячний дохід не перевищує 5400 грн.;

- до поточного місця проживання або місцезнаходження. На виплати ООН можуть розраховувати громадяни України, які: 1) переїхали після 24 лютого 2022 року зі своїх місць проживання до інших регіонів країни; 2) повернулися з іншого регіону до свого; 3) нікуди не виїжджали з початку війни зі своїх рідних населених пунктів, що знаходяться в одній із 10 областей, які передбачені умовами видачі фінансової допомоги. Усі три категорії громадян повинні відповідати додатковим вимогам, про які буде зазначено нижче.

Вимоги до складу сім'ї. Це:

  • а) сім'я з одним з батьків і дітьми або молодше 18 років, або старше 55 років;
  • б) сім'я з одного-кілька літніх людей старше 55 років без дітей або з дітьми молодше 18 років;
  • в) сім'я, у якій хоча один член має інвалідність чи хронічну хворобу;
  • г) вітаються сім'ї, які усиновили дітей, які втратили батьків, або від розлучених батьків.

Словом, матриця – вона є матриця. І що тут подумав дід Гнат? Можна спробувати докладно вивчити всі умови для отримання 6600 грн. від ООН та звірити зі своєю ситуацією: чи всім вимогам вона відповідає. Але де ймовірність того, що ви правильно розберетеся у всіх цих пунктах, ніде не помилитеся і нічого не переплутаєте. Або не вирішите через свою порядність, скромність або інертність, що ви негідні цих грошей, внаслідок чого не станете реєструватися на їх виплати.

Можна, звичайно, зателефонувати за гарячим номером 0800307711 організації, яка відповідає за видачу зазначеної міжнародної грошової допомоги. А можна зробити так, як вчинив дід Гнат – навідатися до "фізичного" офісу цієї організації. У Сумах він знаходиться за адресою вул. Новомістенська, 1.

Для мешканців Сумської області найбільше підійдуть виїзні пункти реєстрації. Інформацію про їхнє місцезнаходження можна дізнатися у Телеграм-каналі t.me/unhcr_help_sumy. У будь-якому разі неодмінно потрібно використати шанс, який надає українцям найбільша міжнародна організація.

44
Комментариев
0
Просмотров
1322
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.