Українська авторська драма «Час хризантем» у Сумах

Алена Касаткина 16 июня 2017 в 23:16
Поспішайте! Стрічка у прокаті лише тиждень!
У українській прокат стрічка вийшла 1 червня, через тиждень після  старту вітчизняного прокату, режисер і сценарист Дмитро Мойсеєв представив своє авторське бачення на суд іноземної аудиторії. «Час хризантем» брала участь у конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Трансильванії.

Прем’єра у Сумах відбулася 15 червня. Вона, як це часто буває у Сумах, пройшла майже не помітно. А дарма, відзначимо ми! Дарма сумський глядач не активно йде на сучасне авторське кіно. Кіно, яке змушує замислитись, переглянуте усе своє життя і зробити певні висновки. А тим більше, якщо це кіно – українське!

Головна героїня фільму Ольга (Алла Бінєєва) втратила найближчу в своєму житті людину. Намагаючись сховатися від жорстокої реальності, та пережити страшні і невиправдано довгі хвилини від смерті до похорону, вона придбала авто та вирушила подорожувати околицями Києва. Та від самої себе втекти не вийде. Тяжкі питання одне за одним лунають у її свідомості. Дорогою Ольга зустрічається з різними людьми. У когось вчиться жити, когось вчить сама. Зараз найважливіше для неї – знову віднайти сенс життя.



Драма «Час хризантем» створена українським режисером та сценаристом Дмитром Мойсеєвим. Головна ідея, якою він керувався – бути вдячним за життя та за те, що у ньому відбувається. Знімали фільм у Києві та його околицях.

Я на прем’єрі була, і скажу вам так: “Жалкуйте ті, хто цього не побачив і не почув!” Так, це не “Пірати” і не “Тачки”. Це зовсім інше КІНО! КІНО – яке захоплює з першого кадру і не відпускає до останньої секунди. 70 хвилин промайнули, як одна. “Час хризантем” закінчився, а думки ще і сьогодні атакують мене. Думки про те, як почати любити усе, що мене оточує. Усе, навіть неприємне, навіть погане, навіть горе…

Дякую Дмитру Мойсеєву і усій творчій групі "Їжак-фільм" , яка 2 роки працювала над картиною! Дякую “Планеті кіно”, яка не боїться ризикувати і ставити до розкладу наше українське якісне кіно!

А тим, хто з якихось причин не знав, що воно є скажу: “Покиньте усі справи і забронюйте собі квитки на
“Час хризантем”. Кожного дня до 21 червня о 18.30.

Ви не пожалкуєте! Гарантую!”
 
48
Комментариев
0
Просмотров
1140
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.