У Сумах відбувся благодійний творчий вечір Лариси Пермінової

ВС 01 апреля 2019 в 14:54
26 березня у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся творчий вечір Лариси Пермінової, присвячений  акції «До  Світлого  Дня світлі вчинки». Він спрямований на допомогу онкохворим дітям, які проходять лікування у  гематологічному відділенні Сумської обласної дитячої лікарні. Захід відбувся за сприяння Сумської єпархії УПЦ та журналістів Сумського обласного телебачення. Акція проходить протягом 9 років. Весь вечір на сцені вирували вірші, пісні та класична музика у виконані Лариси Пермінової, Сергія Борща, Євгенії Торопової, Ольги Казаченко, Тетяни Черепової, Любові Карпенко та учнів Дитячої музичної школи № 2. Загалом на концерті прозвучали поетичні рядки, присвячені порам року, філософським, психологічним і життєвим темам, а також всеосяжній любові до Господа і його присутності в житті кожної людини.



Так, вірш «Ніжність» та «Осіння пісня» і «Осінній ліс» подарували кожному з присутніх відчуття цієї пори року, з шуркотінням яскраво – багряного листя під ногами та запахом стиглих фруктів. Композиція, присвячена січню  перенесла у казкову атмосферу зими, що минула.  Вірш «Вміти прощати» закликає кожного дослухатися один до одного, берегти почуття та вміти прощати, а поезія «Зустріч» є присвятою Богові і його присутності та допомоги кожній людині у будь-якій, навіть в самій складній і безвихідній ситуації. Чуттєвість і тепло дарували в цей вечір і музичні композиції, написані на вірші Лариси Пермінової. Так, у виконанні Євгенії Торопової  прозвучала сповнена тепла і світла «Береза», музику до якої написав Ролан Аблотия. Тетяна Черепова натхненно і душевно заспівала «Скрипачку осінь», «Вишиванку» і «Щастя». А Ольга Казаченко проникливо виконала філософську композицію «Назавжди не піду» у супроводі гітари та неймовірної гри на скрипці Сергія Борща і Вікторії Грицай.  Крім того,   протягом концерту прозвучали класичні твори у виконані вихованців Дитячої  музичної школи № 2, які своїми піснями і грою на різних музичних інструментах, передали світлі почуття  любові,  людяності,  віри у найкраще та зігріли серця присутніх, а також діточок  гематологічного  відділення Сумського обласної дитячої лікарні, які могли переглянути концерт он-лайн за допомогою скайп - трансляції. Серед виступів учнів музичної школи слід виділити Єрика Єременко , який подарував присутнім власну композицію для скрипки і фортепіано під назвою «Собачка  загубилася і собачка знайшлася», а також пісню «Мамі» у виконанні Анастасії Кольченко.  Ця пісня стала присвятою Лариси Пермінової світлій пам’яті її померлої мами, тепла якої їй так не вистачає.



Загалом вечір пройшов  у затишному, творчому колі та зібрав вщент переповнену залу небайдужих людей. Слова вдячності організаторці благодійного концерту також  висловили голова Сумської організації НСПУ   Тамара Герасименко і депутат Сумської обласної ради Андрій Кисіль, які долучилися  до благородної мети. А приємною новиною стало те, що завдяки спільним зусиллям  вдалося зібрати 6920 гривень, які підуть на лікування онкохворих діточок.

Лариса Пермінова, поет, організатор благодійного заходу:
«Ця акція відбувається у Сумах і на Сумщині вже 9 рік поспіль. На сьогоднішній концерт прийдуть люди, послухати мої вірші, наші сумські композитори і співаки виконають пісні на мої поетичні рядки, для спільної мети – зібрати допомогу онкохворим діткам. Сказати як у мене народжуються  вірші важко, оскільки спочатку у голові з’являється якийсь образ, думка, рядок, з яких вони створюються. Вся моя поезія різнопланова, оскільки я пишу про все: про природу, кохання і на інші теми, але в неї я завжди вкладаю філософській сенс. На сьогоднішній день у світ вийшло чотири книги моїх віршів, презентація останньої відбулася у минулому році. На творчість мене надихає життя. Але іноді буває так, що написавши вірша, мені він не подобається і я вирішую, що його не слід публікувати, оскільки кожний несе відповідальність за те, що пише. Збірки моєї поезії не продаються у магазинах, їх можна прочитати у бібліотеках, або у соціальних мережах. Перший свій вірш «Покаяння» я написала після прочитання   Євангеліє, а потім музику на нього написав отець Олександр Старостенко. З цього часу у моїй творчості також з’явилися пісні. Моїми улюбленими є поети 19 століття, а з більш сучасних Анна Ахматова. Я працюю бібліотекарем у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці і маю родину, тому, коли  залишається  вільний час я люблю займатись улюбленою творчістю.   Мої вірші – це роздуми, оскільки коли я їх пишу, то думаю про свого читача, тому  поезія цікава і дітям, і дорослим. Буває так, що мені пишуть в соціальних мережах незнайомі люди з Грузії, Білорусії і інших країн  та дякують за мої поетичні рядки, з якими познайомились в Інтернеті, а деякі навіть пишуть музику до них.»

Підготувала: Анастасія Літвіненко

46
Комментариев
0
Просмотров
6185
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.