У Сумах відбулася творча зустріч з Адою Роговцевою

ВС 18 марта 2019 в 18:00
14 березня у Агенції промоції «Суми» у  рамках Чеховфесту відбулася творча зустріч з народною артисткою України Адою Роговцевою. На її початку вона зазначила, що вже втретє відкриває даний фестиваль. Крім того, щиро та цікаво наша землячка розповіла про своє життя, про те, що турбує український народ, про культурних діячів, роботу, сім’ю, відносини, дитинство, навчання та про волонтерську діяльність в АТО, любов до книг і про свою малу Батьківщину, а також звідкіля черпає натхнення на боротьбу з депресією. “Я розповідаю про те, що мене турбує, що мені не байдуже. Мені не байдуже, щоб ми жили багатше. У моєму віці зовсім не багато треба, треба мати стільки, щоб можна було віддати тим, кому потрібно. Оце мені треба багатство, а більш не треба”, – говорить Ада Роговцева. Головним з того, чим вона опікується, є допомога нашим солдатам у зоні АТО. При цьому Ада Миколаївна  зазначила, що дуже часто буває на передовій. Цікаво і захоплено народна артистка розповіла про те, як під час їх концерту молоденькі хлопчики-бійці держали над акторами бронежилети, захищаючи їх спини від кулі снайпера та попереджали їх про те, щоб вони співали тихіше і не наражали себе на небезпеку від сепаратистів. При цьому вона наголосила на тому, що особливо жахливо для неї, коли через зовсім короткий проміжок часу від того місця і будинків, де вони виступали залишається порожнє місце. Також зазначила про те, що відвідуючи наших бійців у шпиталях, вона не каже їм про їх мужність і силу та не закликає бути патріотами, оскільки вони і так мають ці риси. «Я кажу їм – війна ваша почнеться, коли ви повернетеся додому. Адже вони, тобто ми з вами, не пройшли через це. Тому ви повинні бути терплячими та мудрішими від ваших батьків та дідів», – зазначила народна артистка.



Серед інших тем, якими вона поділилася з присутніми - історія написання нею книжок «Свідоцтво про життя», «Мій Костя» та «Прості речі». Першу присвятила батькам і бабусям, друга розповідає історію її життя, знайомства, і кохання до чоловіка – народного артиста України Костянтина Степанкова, а третя – це книга, яка написана на підставі журналістських інтерв’ю і розказує про прості для артистки речі – життя та інші цінності. Дуже цікаво та у іронічній формі розповіла Ада Миколаївна про своїх бабусь, одна з яких, дізнавшись про те, що вона вступила до театрального інституту дала їй багато цінних порад, які дуже допомогли їй на протязі життя. Поділилася народна артистка і тим, як долати сімейні труднощі, зазначивши, що іноді слід відпустити ситуацію, а також підкреслила, що долати депресію їй допомагає заняття улюбленою справою, а ще вона дуже полюбляє бувати на природі і на своїй приміській ділянці вирощувати квіти. Щасливою звісткою для неї також стало народження правнучка, якому вже чотири місяці і її близькі відтепер іронічно називають її ПраАдою. Зазначила народна артистка і про те, що опікується молодими талантами та дуже часто приймає участь у журі багатьох дитячих поетичних конкурсів і їй дуже не подобаються, коли деякі з дорослих заставляють своїх близьких читати вірші у спотвореній, не щирій манері. Ада Миколаївна підкреслила, що особливо їй не по душі, коли дитина у повному сенсі слова починає кривлятися, намагаючись, на думку батьків, виконати вірш у більш яскравій манері. Поділилася народна артистка і своєю любов’ю до української мови та історією її знайомства з письменником Дмитром Павличком, який на одному з концертів зробив їй зауваження, коли вона у спілкуванні перейшла на російську мову. Неймовірно душевними були розповіді Ади Миколаївни про її щире ставлення до молодих артистів, з якими вона любить вітатись першою,незважаючи на свої звання, а також про те, що любить спілкуватись з простими робітниками театру і дослухатись до їх мудрих порад. У веселій та іронічній формі розповіла вона й про те, що на запитання щодо її прекрасної форми, вона відповідає, що ніяких особливих зусиль до цього не прикладає і операцій не робить, оскільки у її віці виникають певні риси, які не замаскуєш. Крім того, Ада Миколаївни зазначила, що будучи молодою, аналогічну жартівливу відповідь на це ж запитання вона отримала від актриси Наталії Ужвій. А її знайома Аліса Фрейндліх підкреслила, що у зрілому віці все складніше стає назбирати і донести глядачеві певну емоцію.

Під час презентації яскравим подарунком глядачам від Ади Миколаївни стали вірш Ліни Костенко «Пишіть листи», а також поезія репресованого єврейського поета Овсія Дризи про життєвий шлях, які прозвучали у її неповторному виконанні. Крім того, народна артистка зазначила про свою любов до книги, а також те, що всі свої кошти вона витрачає саме на них і навіть деякі нові видання придбала у сумських книгарнях. Наприкінці вечора вона відповіла на запитання присутніх, роздала автографи. До того ж кожний охочий міг з нею сфотографуватися. В цілому творча зустріч пройшла у теплій атмосфері та зібрала вщент переповнену залу людей, які отримали масу позитивних і яскравих емоцій,що надовго залишаться у їх пам’яті.

Підготувала: Анастасія Літвіненко
49
Комментариев
0
Просмотров
2045
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.