У Сумах відбулася презентація книги Ігоря Касьяненко "Ідеальна втеча"

ВС 27 февраля 2019 в 18:30
24 лютого у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація книги "Ідеальна втеча" талановитого поета, барда, лауреата фестивалів авторської пісні, журналіста Ігоря Касьяненка.  
Вона складається з 3 розділів: «вірші», «віджики» і «шустики», які були написані протягом 10 років. Ця книга співзвучна з однойменною поезією, є логічним продовженням першої книги під назвою «Лікую віршами», і має подвійний зміст. Він полягає у тому, що людина намагається втекти від проблем, що і є початком її нового життя, тобто ідеальною втечею. Книга видана у 2019 році, ідея оформлення належить Ларисі Ільченко. Коректором виступила Олена Мізіна. На сторінках книги  можна побачити репродукцію картини Ірини Проценко «Славне падіння Ікара». За словами автора,  ця книга є ідеальною для сімейного читання. Цікавою є і подача назв розділів. Віджики письменник розшифровує, як віртуальний друг життя Ігоря Касьяненко, який ділиться з ним своїми афоризмами. Шустики – це  жартівливі (і не тільки) вірші. Особливу подяку Ігор Касьяненко висловив звукорежисеру Сергію Нечипоренко й адміністрації бібліотеки за надане приміщення.

Протягом презентації автор не тільки розповів про цю книгу, але і створив для присутніх справжнє віршовано-музичне  свято. На вечорі прозвучали пісні та вірші на різну тематику: філософську, романтичну, життєву, духовну, присвячені пошуку змісту життя і Бога та любові до оточуючого світу. Серед них слід виділити вірш «Агітатори», який є дуже актуальним напередодні виборів. Його зміст полягає у тому, що  іноді буває  дуже важко та  навіть  неможливо прийняти правильне рішення. Багато зі своєї поезії  письменник  присвятив спілкуванню з оточуючим світом. Так, у вірші «Розмова з травинкою» він іронізує на тему законів природи і буття. Є у його арсеналі і поезія, в рядках якої оживають літературні персонажі. Серед них Франческа і Паоло, Платон і Геракліт, Лейбниць і Декарт,  Буратіно, Мальвіна і П’єро. А деякі вірші автора звучать як притчі, які можна розбирати на цитати. Зокрема, дуже цікавою є розповідь про крихітку Цахеса, який отримав у подарунок три золоті волосини, а разом з ними владу над людьми. А коли їх вирвали оточуючі побачили його справжнє обличчя. Крім того, на вечорі прозвучало дуже багато історій  з життя самого письменника і його родини. Проіронізував він і над тим, що за відсутності видатних особистостей у провінції, він у своїх віршованих строках веде діалог з Данте, Маяковським і другими відомими людьми. Цікавою є і манера виконання його пісень. Серед них – і чарівні романси,  і ліричні, душевні пісні про кохання та іронічні та філософські композиції,  які є його сповіддю і присвятою Богові та бажанням його пізнавати. Родзинкою вечора стало виконання автором репу про стиль і цінності його життя, що не подобається людям, які бачать його сенс лише у збагаченні і наживі. В цілому віршовано-музичні композиції прозвучали, як єдиний гімн любові до прекрасного, до життя й оточуючого світу, який письменник подарував усім присутнім у залі. Наприкінці вечора була  проведена вікторина щодо імен персонажів і видатних особистостей, які згадувались у його віршах і піснях, а її переможниця отримала диск  «Пори року» з віршами Ігоря Касьяненко у супроводі чарівної музики Сергія Коноза. Крім того, кожний охочий міг придбати презентовану книгу з автографом автора за помірну ціну. В цілому вечір пройшов у творчій, теплій і приємній атмосфері та зібрав вщент переповнену залу, яка ледь вмістила всіх бажаючих познайомитися з творчістю цього талановитого письменника і цікавої, неординарної людини.



Ігор Касьяненко, автор книги «Ідеальна втеча»:  
«Це  авторська  книга  про моє життя. Поштовхом для її написання стало саме  життя. В ній зібрано біля ста віршованих композицій, які були створені  на протязі 10 років моєї творчості.  Дана книга вже друга з написаних мною та по суті є продовженням першої, яка має назву «Лікую віршами». Все, що відбувається у «Ідеальній втечі» - це дзеркало життя, але коли  в нього дивишся дуже важко відповісти, що ти в ньому бачиш: чи себе, чи інтер’єр, чи все відразу. У мене дуже багато улюблених авторів, про яких йдеться у віршованих рядках даної книги. ЇЇ тираж складає 300 екземплярів, видавництво «Університетська книга». Кожний охочий може придбати її у мене. Крім того, вона надійде до бібліотек. Книга цікава для людей будь-якого віку, які думають, які шукають, які живуть. ЇЇ презентація відбудеться по всій Україні. На сьогоднішній день її проведення вже заплановано на Закарпатті і у Києві. Моя творчість розпочалася з музики, яка потім перетворилася на слова. А щодо планів на майбутнє – жити і ще раз жити».   

Підготувала:  Анастасія Літвіненко
58
Комментариев
0
Просмотров
2650
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.