Bach-fest 2018 у Сумах. Завтра сумчан запрошує Кирило Стеценко, Київ

Алена Касаткина 19 октября 2018 в 14:33
3 тижні, 7 концертів, 5 з яких благодійні. Уже давно відомі і нові музиканти з України, Польщі, Автрії зіграють для сумчан у залі обласної філармонії та католицького храму.

Фестиваль розпочався 14 жовтня. Сумчани вже насолодилися концертами Марека Топоровськи з Польщі і Камерного ансамблю «Pracht- Ensemble» з Одеси.

Завтра у католицькому храмі своєю скрипкою нас буде чарувати столичний гість Кирило Стеценко.
Майбутній скрипаль-віртуоз народився у 1953 р. у Львові. У 1971 р. закінчив Київську ССМШ ім. М.Лисенка (1971) та Київську консерваторю ім. П.Чайковського (1997). Лауреат Всеукраїнського конкурсу скрипалів ім. М.Лисенка (1974, І премія) та лауреат Всесоюзного конкурсу скрипалів (1977). Вчився під керівництвом Б. Которовича, Л. Когана та В. Климова. Закінчив асистентуру Московської державної консерваторії. Як композитор навчався у Львівській консерваторії.

У 1977-98 р. працював солістом Рівненської обласної філармонії. Дав понад три тисячі сольних концертів в Україні, Росії, Білорусі, США, Канаді, Бельгії, Австрії, Португалії, Угорщині, Казахстані, Киргизії, Туркменії та Узбекистані. Заслужений артист України. Автор творів для скрипки і фортепіано, ряду інструментальних п’єс, пісень, музики до телепрограм і кінофільмів.

Ініціатор та один із організаторів І Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» (1989).

У 2005 р. розробив концептуальну програму «Стратегії української культури. Філософія та менеджмент самоздійснення нації».

Голова Комісії інтеграції культурних стратегій у Національній раді з питань культури і духовності при Президенті України, радник Міністра культури України.

У програмі концерту твори Й.С.Баха.

Отже, Кирило Стеценко і його скрипка чекають на вас 20 жовтня, о 18:00 у Католицькому храмі (вул. Псільська 1).

Увага!
Фортепіанний конценрт Дмитра Онищенка, який був заявлений на 23 жовтня у залі філармоніі, переноситься на вівторок 30 жовтня. Придбані квитки дійсні.
57
Комментариев
0
Просмотров
1493
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.