Трансформація простору у Сумах (Фото)

ВС 12 января 2018 в 16:00
Виставка картин київського художника Миколи Журавля проходить у Сумах
Промовиста назва «Трансформація простору» підкреслює винятковість автора та передає його бачення світу. Виставка проходить одразу в двох залах галереї. Картини представлені у незвичному вигляді та поєднують різноманітні техніки: графіка, левкас… Кожна з робіт виконана в яскравих тонах, з використанням  пластику, металу, заліза, а також інших декоративних матеріалів. Вони змінюють уяву людей про звичайні речі, які завдяки майстерності художника стають винятковими.

У експозиції представлені роботи Миколи Журавля:«Ананас», «Хмара над горою», «Торс», «Оплакування», які створювались ним останні декілька років. На відкритті виставки автор розповів про свою творчість та про себе. Крім того на вернісажі був презентований документальний фільм про мистецький проект художника під назвою «Пасіка». Слід наголосити, що виставки  робіт Миколи Журавля  проходять, як в Україні, так і за кордоном.

Зокрема, у Швейцарії, Китаї, Італії, США, Канаді, Австрії та Німеччині. Він відзначений першою премією на KunstvereinART–ProjektWorpswede, Берлін, Німеччина;першим місцем в українському трієнале, Київ, Україна  – 1998 та 2016 роки, нагородою «Золотого перетину» - 1996 рік. Має Микола Журавель і почесні звання: Академік Римської академії модерного мистецтва, Рим, Італія (2009 рік), звання «Художник року», отримане на першому інтернаціональному АРТ фестивалі, Київ, Україна (1996 рік). Побачити «Трансформацію простору» у Сумах можна до 28 січня поточного року. Вхід  безкоштовний.

r: Чому Ваша виставка має назву «Трансформація простору»?
М.Ж.:
Ця виставка зроблена з використанням образів в форматі3D. Можна сказати, що  взагалі кожен художник, на мій погляд, своїми роботами так чи інакше трансформує простір. У мене своя трансформація, свій підхід. Трансформація – це коли образно мислиш, ламаєш реальність і трансформуєш її, тобто робиш реальність, яка проходить через свідомість і тіло художника та виходить через образ, відтворений на картинах. Саме цьому дана виставка має назву «Трансформація простору».

r: Яка техніка використовувалася Вами при створені цих картин?
М.Ж.:
На даній виставці представлені мої картини, які створені в різних стилях. Це - живопис, змішана техніка, метал, дерево, левкас.  Всі картини написані мною за останні декілька років.

r: З чого розпочалася Ваша творча діяльність?
М.Ж.:
Моя творчість розпочалася ще з дитинства. В 4 класі я почав малювати, але це було аматорство, оскільки в художній школі я не вчився. Після закінчення середньої школи я поступив в Кримське художнє училище  імені Самокіша у місті Сімферополь та закінчивши його багато чому навчився.

r: В якому художньому стилі Вам подобається працювати?
М.Ж.:
Я люблю різні техніки, але формую один художній стиль, в якому і працюю. У кожного митця він свій. В моїх картинах я поєдную елементи метала, різну зварку,левкас техніку, скульптурний елемент, графіку, роблю інсталяції. В Суми я привіз частину своїх робіт, яка стосується живопису.

r: В яких містах вже побувала Ваша виставка, крім Сум?
М.Ж.:
Крім Сум ця виставка вже була презентована в Києві.

r: Чим Ваші картини будуть цікаві пересічній людині і загалом сумчанам?
М.Ж.:
Я думаю, що кожна з моїх картин знайде свого поціновувача, в тому числі і серед сумчан. Я сам родом із Сумської області, більшість моїх родичів з Кролевецького району. Рідна земля дає мені натхнення на створення всіх моїх робіт, а тому не випадковість, що я вибрав місто Суми для виставки моїх робіт відразу після Києва.

r: Що Ви хотіли сказати даною виставкою жителям міста Суми?
М.Ж.:
Насамперед, як художник, я хотів би сказати не словами, а тими образами і темами, які я хочу донести до відвідувачів даної виставки в своїх картинах, оскільки всі мої роботи індивідуальні, вони мають свою мову і свою техніку, яку я сподіваюсь відчує кожний хто їх побачить. Крім того, бажаю сумчанам гарного Нового року, творчої наснаги  та добробуту.    

r: Що надихає Вас на написання картин?
М.Ж.:
Мене надихає життя. Я люблю життя, його різноманіття. Мандрую, часто буваю в різних країнах, містах. Це все надихає. Дуже часто у сні мені приходять сюжети картин, які я потім реалізовую у своїй творчості.

r: Над чим Ви працюєте зараз, які плани на майбутнє?
М.Ж.
Я продовжую серію робіт: проекти«Пасіка», «Увазі» та «Сферографія». В теперішній час я об’єдную їх в один і буду готувати велику виставку. Якщо все буде добре вона також побуває в Сумах. Хочу побажати, щоб у Вашому місті з’явився просторий мистецький центр,  який вмістив би цей мій проект, тому що він великий і об’ємний.
 
Анастасія Літвіненко
47
Комментариев
0
Просмотров
7293
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.