У Сумах відбувся благодійний концерт «До світлого дня – світлі вчинки»

Анастасія Літвіненко 26 апреля 2019 в 17:00
18 квітня у Палаці культури Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання відбувся благодійний святковий концерт «До світлого дня – світлі вчинки». Він спрямований на допомогу онкохворим дітям, які проходять лікування у відділенні онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Захід відбувся за сприяння Сумської єпархії УПЦ та журналістів Сумського обласного телебачення і проходить вже дев’ятий рік поспіль. Зібрані в ході  нього кошти підуть на придбання  дорого вартісного обладнання і ліків для цього відділення. Учасниками благодійного концерту стали творчі колективи Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренко, Сумського Вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського, солісти обласної філармонії, творчі колективи та окремі виконавці. Вони протягом трьох годин дарували свої виступи глядачам, які заповнили зал Палацу культури. Перед початком концерту у фойє була проведена виставка – ярмарок   творчих, художніх робіт, а також аукціон. Всі зібрані кошти по закінченню заходу були приєднані до загальної суми благодійних пожертв.



Концерт почався вітальним словом і архіпастирським благословенням митрополита Сумського і Охтирського Євлогія. До присутніх також звернулася завідувачка відділенням онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні Ліана Кузьмівна Нікітенко.  В ході благодійного вечора звучали пісні на духовну тематику, а також народні українські і сучасні композиції. Глядачів радували хорові співи, виконання оперних партій, виступи солістів, акордеоніста, гра на народних інструментах, а також запальні танці, як сучасні, так і класичні.  До святкового благословення приєднався хор Спасо-Преображенського собору, виконавши пісню на духовну тематику «Моліться», а потім ліричною композицією «Благословляю вас ліса» порадував присутніх хор учнів Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренко і соліст Сумського театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна Сергій Завгородній. Крім того, мелодійно, весело і неповторно виконав пісню «Пане рояль» колектив «Дзвіночки» Сумської дитячої музичної школи. Особливістю концерту стало те, що яскраві виступи співаків доповнювали не менш захоплюючі і запальні танцювальні композиції. Так, студенти Сумського Вищого училища мистецтв і культури імені Д.С. Бортнянського у народній манері виконали танок, який нагадував хоровод дівчат з хустинками, які у їх руках, з кожною танцювальною фігурою постійно змінювали колір і візерунок. Крім того, учні цього навчального закладу порадували присутніх і сучасними танцями, а виступ колективу «Цвіти Китаю» переніс всіх  у чарівну і  казкову атмосферу балету. Неймовірним був також танок  діточок з велетенськими фігурками пасхальних яєць. А Ганна Петренко порадувала глядачів  українською піснею «Варенички» у супроводі ансамблю народних інструментів Сумського Вищого училища мистецтв і культури імені Д.С. Бортнянського. До народної тематики в ході концерту також долучився  сімейний колектив випускника цього училища, у складі якого виступили його діти, які доповнювали композицію грою на народних інструментах. Крім того, класичною композицією «Одинокий пастух» » з репертуару Ennio Morricone в цей вечір порадував струнний ансамбль. А оркестр і солістка Сумського Вищого училища мистецтв і культури імені Д.С. Бортнянського подарувала  класичну оперну партію запальної іспанки,  виконавши  її частину іспанською мовою.  До благородної мети долучився в цей вечір і Театр поетичної пісні «La Chanson», з філософською  піснею на духовну тематику  «Про Марфу і  Марію»,  яку супроводжувала гра на гітарі і сопілці та душевний і неповторний спів учасників колективу. Яскравим акордом вечора стала пісня під назвою «Україна», яку піднесено і патріотично виконав соліст Сумської обласної філармонії Заслужений артист України Леонід Матвієнко, освідчившись в любові до рідної землі.



Загалом благодійний вечір пройшов в теплій, душевній атмосфері та зібрав вщент переповнену залу людей, небайдужих до болі ближнього, які долучилися до благородної мети.   Під час антракту сестри милосердя зібрали пожертви глядачів і підрахували кошти. По завершенню концерту митрополит Сумський і Охтирський Євлогій зі сцени оголосив, що загалом ця сума становить  сорок три тисячі гривен, а також вручив архієрейські подяки ректорам навчальних закладів та учасникам концерту.

Нагадаємо, що благодійна акція триває і закінчиться 30 квітня.

Фото: Сумська єпархія УПЦ

48
Комментариев
0
Просмотров
2477
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.