10 травня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 10 мая 2024 в 22:57

Війна з росією


Вночі та вранці війська противника завдали 61 удару з артилерії, гранатометів, мінометів і РСЗВ по Білопільській, Есманській, Новослобідській, Серединно-Будській, Хотинській громадах. Унаслідок обстрілу Есманської громади росіяни вбили 64-річну жінку та поранили її 17-річну онуку. Також унаслідок обстрілу було поранено 66-річну мешканку Середино-Будської громади. Медикам вдалося дістати з руки потерпілої осколок снаряда та зупинити кровотечу.

Протягом дня ворог 139 разів завдавав ударів з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській і Шалигинській.

Напередодні, 9 травня, внаслідок обстрілів було пошкоджено п'ять багатоквартирних і шість приватних будинків, гаражі та котельню. Для обстрілів росіяни використовували фосфорні снаряди.

Ситуація на кордоні


"Росіяни нарощують сили на кордоні з Сумською областю, – Генштаб. Прогнозовано можуть зробити те саме, що на Харківщині десь в наступні дні нічо дивного, розвідка боєм буде", – Бахмутський Демон.

Учора, 9 травня, російські диверсанти перейшли кордон у районі Краснопільської громади, але, отримавши відсіч з боку наших воїнів, були змушені відступити.

Із вдячністю до українських матерів


Напередодні Дня матері було вручено нагороди Президента України "Мати-героїня" та подарунки матері десяти дітей Раїсі Щитині, матері шести дітей Ірині Птащенко, матерям п'яти дітей Оксані Носелевець і Тетяні Горобченко.

Шкільний спорт


Матчами з волейболу завершився в Сумській області III етап змагань "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги". У волейбольному турнірі взяли участь команди з Лебединського закладу загальної середньої освіти, Сумської ЗОШ № 23, Садівського, Великобобрицького ліцеїв (група Б) та Улянівського, Миколаївського і Стакросільського ліцеїв.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

8
Комментариев
0
Просмотров
441
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.