Обыск у Чепика: от прокурора области требуют прекратить давление на экс-депутата

ВС 16 сентября 2011 в 19:00
Общественники просят Ленского прекратить травлю Чепика
Сегодня состоялось заседание общественного совета при мэре и исполкоме горсовета, где было принято обращение к прокурору области Сергею ЛЕНСКОМУ с требованием прекратить травлю экс-депутата горсовета Владимира Чепика.
Приводим полный текст обращения.
15 вересня 2011 року в помешканні і робочому кабінеті активного громадського діяча, одного з засновників СОМГО «Студентське братство «Сумщини», Володимира Чепіка було здійснено обшук. Представники УБОЗ та прокуратури вилучили особисті речі та документи. Формальною причиною для ошуку стало те, що, нібито, у Володимира Чепіка можуть зберігатися предмети та документи, що мають значення для розслідування кримінальної справи. При цьому на питання, яке відношення до згаданої кримінальної має Володимир Чепік, або який статус він має у кримінальній справі, відповіді надано не було.
Треба зазначити, що за період своєї громадської та депутатської діяльності, Володимир Чепік неодноразово був ініціатором звернення до правоохоронних органів з приводу неправомірного отримання земельних ділянок, робив публічні заяви про схеми «земельного дерибану» в м. Суми. Деякі громадські розслідування стосувались причетності співробітників прокуратури та пов’язаних осіб, а також депутатів Сумської міської ради до зловживань із земельними ресурсами Сумської громади.
Ми вважаємо, що дії правоохоронних органів є спробою тиску, з метою зупинити громадську активність Володимира щодо боротьби з незаконними забудовами та «земельними» махінаціями в м. Суми.
Ми вимагаємо від прокурора Сумської області та від інших керівників правоохоронних органів, причетних до травлі Володимира Чепіка, негайно припинити незаконні дії та повернути вилучені особисті речі. А також, вимагаємо публічних пояснень від прокуратури Сумської області, як ініціатора і організатора незаконних дій співробітників УБОЗ.
-1
Комментариев
0
Просмотров
1403
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.