Арифметика сошлась: Минаев связывает обыск Чепика с борьбой за «вишневый сад»

ВС 16 сентября 2011 в 14:45
Градоначальник назвал действия УБОПа необоснованными
Мэр города Геннадий МИНАЕВ написал обращение по поводу обыска у общественного деятеля Владимира ЧЕПИКА на имя губернатора Юрия ЧМЫРЯ, прокурора Сумской области Сергею ЛЕНСКОМУ и начальнику УМВД в Сумской области Петру ДЯЧЕНКО, В своем обращении мэр назвал действия УБОПа необоснованными и попытками повлиять на общественную деятельность экс-депутата в связи с защитой от застройки территории «вишневого сада».

Обращение мэра здесь.

Заява міського голови м.Суми Геннадія Мінаєва з приводу обшуку квартири та робочого кабінету начальника відділу управління архітектури та містобудування Сумської міської ради, депутата Сумської міської ради V скликання, активного громадського діяча Чепіка В.І.

Відсутність офіційної інформації з боку правоохоронних органів щодо розслідування кримінальної справи проти голови земельної комісії Сумської міської ради VI скликання Братушки Ю.В., натомість повідомлення преси та інформація начальника відділу управління архітектури та містобудування Сумської міської ради Чепіка В.І., дає мені підстави вважати дії працівників УБОЗ УМВС України в Сумській області щодо втягування в слідчий процес начальника відділу управління архітектури Сумської міської ради, активного громадського діяча, депутата Сумської міської ради V скликання Чепіка В.І. непрозорими та необґрунтованими.
Вбачаю в діях правоохоронних органів, задіяних у проведенні обшуку житлового приміщення та робочого кабінету Чепіка В.І 15 вересня 2011 р. намагання вплинути на службову та громадську діяльність Чепіка В.І. щодо захисту від забудови території «Вишневого саду».
Як депутат Сумської міської ради V скликання Чепік В.І. в 2008-2009рр. став ініціатором звернення до прокуратури м.Суми з приводу неправомірного отримання підприємцями земельних ділянок за адресою проспект Курський, 41-43. За його активної громадської позиції прокурором м. Суми двічі вносився протест на рішення Сумської міської ради від 04 липня 2008 р. № 1712-МР «Про надання в оренду, продовження терміну користування земельними ділянками підприємствам, установам, організаціям, підприємцям» в частині надання ТОВ «Східмонтаж 83», ФОП Шовкун С.А., ФОП Пиленко Ю.А., ФОП Савченко О.І та ФОП Пономаренко О.М. в оренду земельної ділянки, розташованої в місті Суми по вул.Курська, (між будинками 41-43).
Сьогодні, коли питання забудови території «Вишневого саду» набуло загрозливого для громади характеру через отримання забудовниками від державних органів усіх дозвільних документів для підготовчих робіт з будівництва на спірній земельній ділянці, отриманої шляхом введення в оману і депутатського корпусу, і жителів району, тобто – шахрайським шляхом, дії правоохоронних органів відносно Чепіка В.І. громадськістю, а також мною, міським головою м.Суми, розцінюються як намагання, у будь-який спосіб, відсторонити громадського лідера від відстоювання інтересів громади.
За дорученням громадськості м. Суми вимагаю від правоохоронних органів публічних роз’яснень щодо їх дій відносно начальника відділу управління архітектури та містобудування Сумської міської ради, громадського діяча Чепіка В.І.

З повагою Міський голова м.Суми Г.М. Мінаєв
0
Комментариев
0
Просмотров
7947
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.