Рідна мова – світ душі моєї

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 26 февраля 2012 в 09:44
У цьому переконані учасники засідання "круглого столу", яке напередодні Міжнародного дня рідної мови відбулося в Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка.

До бібліотеки завітали представники Сумської обласної організації Національної спілки письменників України, члени Сумського обласного літературного об’єднання "Живослов", літературної студії Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського "Криниця", письменники, журналісти, філологи та учасники літературного гуртка школи №7.

Обговорення точилося довкола значення рідної мови для людини, історії розвитку та становлення української мови, традицій святкування Міжнародного дня рідної мови тощо.

Викладач Сумського ДПУ ім. Макаренка В. ГОЛУБЧЕНКО та поетеса Л. РОМЕН розповіли про значення мови для людини, навели приклади творення українських слів та їх вплив на світогляд українця.

Кандидат філологічних наук, доцент СумДУ А. ЄВГРАФОВА поділилася роздумами щодо значення відомого вислову "Мова – дух народу".

Про навчання молоді рідної мови, конкурси на знання української мови розповіла викладач та керівник літературної студії "Криниця" Сумського вищого училища мистецтва і культури ім. Д. Бортнянського О. ГУРАЙ.

Дитяча письменниця А. ШЕВЧЕНКО розповіла про значення української мови в своїй творчості та творчості талановитих дітей м. Суми.

Роздумами про проблему двомовності серед українців та власними спогадами про перекладача – земляка М. Лукаша поділилася з присутніми журналіст, поет В. МИРОНЕНКО.

Письменник, журналіст В. САЄНКО презентував свою нову книгу "Хто ми, українці?".

Свої вірші про українську мову прочитали поети та письменники Ю. ОШ, В. МЕЖОВИЙ, Г. КУЛИК, Д. АМОСОВ, Л. Ромен, В. Мироненко та лауреат багатьох конкурсів читців І. ЛОКШИН.

Заступник директора Сумської міської ЦБС О. МАРТЮШОВА розповіла про досвід проведення заходів щодо залучення відвідувачів бібліотек до читання українською мовою, книг українських авторів.

А у холі бібліотеки можна було ознайомитися з переглядом літератури "Рідна мова – життя духовного основа".


 
1
Комментариев
0
Просмотров
1643
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.