Книга – розум, знання та успіх!

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 20 марта 2012 в 23:40
Під  такою назвою  20 березня стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання в бібліотеці-філії №3 ім. О. Столбіна Сумської міської бібліотечної системи.

Цьогорічний сезон дитячих читань запросили відкрити сумського письменника, педагога, ім’я якого носить бібліотека-філія №3,
О. П. Столбіна
Під час зустрічі Олексій Петрович привітав всіх присутніх, а саме старшокласників ССШ №10, учнів дитячої музичної школи №4, гостей бібліотеки з початком Тижня дитячого читання.

Письменник розповів про свій життєвий і творчий шлях, про роль книги в своєму житті, про важливість читання та радість, яку дарує книга, в роботі, про улюблені книги дитинства, розповідав про те, що на сьогодні означає «бути інформаційно грамотним», «читати в задоволення», «читати для досягнення успіху в житті». Він переконливо довів своїм прикладом, що  досягти мети та певних успіхів у житті можна завдяки книгам, що кожен, хто має у житті мрію і мету, багато читає, обов’язково досягне свого і стане гідною, успішною людиною. Бо книга – це джерело знань, а  знання – це успіх. Успіх у будь-якій сфері діяльності.
 
Таким успіхом стала творча зустріч Катерини Онопрієнко, випускниці ДМШ№4, учениці 10 класу ССШ№10, неодноразової переможниці Всеукраїнського конкурсу молодих поетів та композиторів «Диво калинове» ім. Д. Білоуса в м. Києві, літературно-мистецького конкурсу «Я гордий тим, що українець зроду», дипломанта міських конкурсів-фестивалів авторської пісні.

Катерина подарувала всім присутнім свою поезію і музику, які сповнені ліричними почуттями, веселим гумором та любов’ю до рідного краю.


Всім присутнім було надзвичайно цікаво поспілкуватися з успішною дівчиною, якій до речі в цей день виповнилося 17 років, почути корисні поради з  її вуст.

Катерина, ще з малечку, є активним читачем бібліотеки, багато читає, цікавиться літературою різної тематики. Бібліотекарі філії надавали їй всебічну підтримку реалізувати себе як творчу особистість.


Таке свято ще раз нагадало про користь і насолоду, які приносить звичка до читання. І читачі ще раз змогли переконатися, що працівники бібліотеки дбають про те, щоб кожна дитина знайшла тут вичерпну інформацію, потрібну їй для навчання чи просто для власного задоволення.

Зустріч з Книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна.

Тиждень дитячого читання – це своєрідний огляд діяльності бібліотек. Його головна мета – популяризувати надбання вітчизняної і світової літератури, підвищувати рівень читацької культури, поглиблювати і розширювати читацьких інтереси.

Всеукраїнський тиждень дитячого започаткований у Москві у 1944 році за ініціативи дитячого письменника Л. Кассіля, який організував дітям дитяче свято і назвав його Днем дитячої книги. 
В Україні Всеукраїнський тиждень дитячої і юнацької книги проводиться з 1992 року.

Щороку цей Тиждень відкривається у бібліотеках країни, протягом якого для юних читачів проходить безліч різноманітних заходів.

Читачі та волонтери бібліотек міста Суми вийдуть на вулиці, в парки, дошкільні установи, на дитячі майданчики й читатимуть всім бажаючим найцікавіші книги, щоб переконати кожного слухача: читання – найбільша насолода.


 


 
0
Комментариев
0
Просмотров
2521
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.