До Міжнародного дня захисту дітей - книжка – найкращий подарунок

Сумщина творческая. Культура и искусство
Сумы Городская библиотечная система 31 мая 2012 в 11:44
З нагоди початку літніх шкільних канікул подарунок для найменших сумчан зробив міський голова Геннадій МІНАЄВ – він за власний кошт придбав 56 комплектів дитячих книг сумської письменниці Анни КОРШУНОВОЇ (ШЕВЧЕНКО). Кожен комплект складається з чотирьох книг: «Паровозик Пузя», «Справжні друзі», «Фроська – кімнатна фея», «Пригоди лицаря Морквицаря». Всі вони передані до бібліотек Сумської міської бібліотечної системи. Твори побачили світ протягом 2010 – 2012 років у харківському видавництві «Сінтекс ЛТД».

29 травня в бібліотеці-філії №3 ім. О. Столбіна Сумської міської бібліотечної системи ці книги презентували заступник міського голови Сергій ПАНЧЕНКО, автор Анна Коршунова, художник-ілюстратор з Харкова – Олена ТРУСОВА.

Усе відбувалося як у казці, а це і не дивно, адже розпочиналася презентація нової книги «Паравозик Пузя» сумської дитячої письменниці Анни Коршунової.

Звичайно, місця казкових подій, пов`язані з рідним краєм. Наприклад, Паравозик Пузя з одноіменного твору живе в сумському дитячому парку «Казка».

Принагідно висловлюємо вдячність ілюстратору Олені Трусовій, яка, жодного разу не будучи в Сумах, по фото змогла передати красу нашої «Казки» і витончено наочно змалювати характери героїв.

Сергій Панченко висловив упевненість, що книги Анни Коршунової посядуть достойне місце в літературному процесі Сум, оскільки їх можна вивчати учням, готуючись до уроків літератури рідного краю. «Спільними зусиллями бібліотечних працівників, громадськості, влади ми повинні пропагувати і підтримувати сумських авторів та поповнювати книжкові фонди міста», - наголосив Сергій Михайлович.

Наостанок Сергій Панченко вручив грамоти міського голови сумчанці Анні Коршуновій та харків`янці Олені Трусовій, подякувавши їм від імені Геннадія Мінаєва за творчість, співпрацю та популяризацію міста над Пслом.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
2635
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.