Вітчизняні породи сільськогосподарських тварин – національне надбання

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 26 января 2021 в 16:04
                                                                          zoom - конференція
Збереження генофонду вітчизняних порід сільськогосподарських тварин в країні – справа державної ваги. Значення генетичного потенціалу тваринництва для посилення продовольчої безпеки країни важко переоцінити. В Україні і Сумській області створено багато унікальних порід тварин – лебединська та українська чорно-ряба породи корів, миргородська  та українська біла порода свиней, українська верхова порода коней, полтавські глинясті кури,  українська луската порода коропів, поліські бджоли та багато інших.
Але якщо збудувати молочну чи м’ясну ферму можна за кілька місяців, а створити кормову базу – за аграрний сезон, то над генетикою стада потрібно працювати роками.
Про це йшлося на онлайн-конференції «Сучасний стан та збереження біорізноманіття порід сільськогосподарських тварин», яка відбулася 26 січня 2021 року в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці на платформі Zoom.
Учасниками її були науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН (с. Сад Сумського району),  науковці та студенти біолого-технологічного факультету Сумського національного аграрного університету, виробничники, користувачі бібліотеки.
Конференція пройшла цікаво і насичено. Учасники конференції мали можливість отримати відповіді науковців на безліч питань.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1552
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.