Науковці і фахівці про виробництво зерна в області і його перспективи

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 22 марта 2018 в 14:39
Зернове господарство – це провідна галузь сільського господарства України. В структурі  валової продукції країни частка зернових становить 25,8%. Маючи в своєму розпорядженні 27% усіх чорноземів планети, Україна завжди була і буде одним з лідируючих виробників і експортерів зерна.
Зернове господарство є стратегічною галуззю економіки Сумської області. Вирощене на Сумщині зерно реалізується в інші регіони України та експортується за кордон.
Зерно є сировиною для борошномельних та комбікормових підприємств регіону, переробляється самими сільськогосподарськими підприємствами. Надходження коштів від продажу зерна та зерно продуктів забезпечують фінансову стійкість аграрних підприємств.
В зв’язку з надзвичайно важливим значенням зерновиробництва в розвитку економіки регіону, проблеми вирощування зернових культур в області завжди знаходяться в полі зору провідних науковців і фахівців області.
Саме тому вони зібралися нещодавно в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці на науково-практичній конференції за темою «Регіональні особливості зерновиробництва та перспективи його розвитку» щоб обговорити актуальні проблеми розвитку виробництва зерна на Сумщині і окреслити його перспективи. Учасниками її були представники науки – вчені із Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН і коледжу Сумського національного аграрного університету, державні службовці із Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, фермери, користувачі бібліотеки, представники громадських організацій – Асоціації фермерів, Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, студентська молодь та ін.
Присутніх значно зацікавила інформація про нові сорти зернових культур, селекційну роботу на Сумщині, про наукові доробки в поліпшенні зимостійкості озимих культур,  використання інноваційного зарубіжного досвіду в зерновиробництві області. Тому кожен доповідач ще й відповідав на низку запитань із залу. Пожвавленням в залі супроводжувалися виступи фермерів Грека В.В. і Максименка А.О.
Неабиякий інтерес викликали повідомлення бібліотечних працівників відділу документів з природничих і аграрних наук (які готували цю конференцію) про інформаційні можливості обласної наукової бібліотеки, бібліографічний огляд і відкритий перегляд літератури з актуальних проблем виробництва зерна.

 
4
Комментариев
0
Просмотров
907
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.