«Насіння Сумщини»

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 26 января 2022 в 11:49
У Сумській обласній бібліотеці пройшла презентація Насіннєвої бібліотеки «Насіння Сумщини». Відділ документів з природничих і аграрних наук бібліотеки долучився до міжнародного проєкту «Насіннєві бібліотеки», ініційованого Благодійним фондом «Бібліотечна країна» спільно з ГО «Насіннєва скарбниця України». Першочергова мета проєкту:
• допомогти городникам-любителям обмінюватись відбірним насінням з присадибних ділянок;
• сприяти розповсюдженню та збереженню локальних сортів рослин.
На заході власники дачних і присадибних ділянок, користувачі бібліотеки ознайомились з метою проєкту; дізнались, як створювалася Насіннєва бібліотека і які правила користування нею; прослухали консультацію щодо особливостей збирання, зберігання і підготовки до сівби насіння різних культур.
Зібрана колекція налічує насіння як нових сортів сільськогосподарських рослин, так і відомих вітчизняних. Насіннєвим матеріалом ділилися городники-любителі та професіонали своєї справи. Ми вдячні користувачам відділу, що долучилися до цього: Сіроштан С.О., Рідкоус В.М., Коврижних Л.С., Жигалі А.М., Герасименку В.К., Синиці Л.Г., Сокирко Л.С. І особлива вдячність -  директору Державного центру експертизи сортів рослин Сахошку М. М., який подарував нам велику колекцію насіння.
Зустріч не залишила нікого байдужим. Після презентації  її учасники обмінювалися досвідом  щодо технологій вирощування різних культур.
Працівниками відділу зроблений перший крок, це – початкова колекція насіння. В подальшому плануємо збирати і розповсюджувати рідкісні місцеві сорти насіння та створити простір для спілкування користувачів відділу за інтересами.
Восени чекаємо на поповнення насіннєвої скарбниці відділу небайдужими садівниками-городниками і користувачами бібліотеки.
Приходьте, обмінюйтесь насінням сільськогосподарських культур і квітів – Насіннєва бібліотека створена для вас!

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1381
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.