Дорога до любові, дорога до милосердя.

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 29 апреля 2015 в 14:36
                       Дорога до любові, дорога до милосердя
               Добро і милосердя так давно існують на Землі, що люди почали забувати про високі духовні цінності. Кожна родина, кожна сім’я бажає для свого чада щастя, але при цьому пріоритет здебільшого віддається, все ж таки, матеріальному добробуту. А втім, зло і жорстокість майже панують світом! По всій Землі ллються рікою сльози, кров… Все більше обездолених , нещасних і безхатніх людей. Наші вулиці заповняються бродячими тваринами. Безжалісно знищуються ліси, луки, дикі тварини та птахи, забруднюються водоймища... Черствіє наше серце, і в ньому оселяється байдужість. А дуже влучне українське прислів’я «Моя хата скраю – я нічого не знаю» та сучасний вираз «Это ваша проблема» – на жаль! – стають нормою життя для багатьох. До того ж кожен із нас очікує особисто для себе любові, добра і милосердя. Та тільки остаточно від кожної людини залежить, чого в світі стане більше – добра чи зла?                                                                                                                                   

         Найважливішим завданням сьогодення є формування у підростаючого покоління загальнолюдських духовних цінностей та орієнтирів. Навчальним закладам, бібліотекам і релігійним конфесіям України відводиться неабияка роль у вирішенні цих питань.
Зустрічі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки з вихованцями Сумського кадетського корпусу ім. І. Г. Харитоненка відбуваються не вперше. Керівництво навчального закладу прагне бачити своїх учнів не тільки інтелектуальними та фізично розвиненими, але й високо духовними людьми, що так потребує нашій Україні. Цього разу на тематичному вечорі «Надійне плече любові» підіймалося питання про найвищу форму людського існування — любов і милосердя.
Бібліотекарі поставили за мету відкрити присутнім таємницю природи добра і милосердя, усвідомлення того, що це не тільки милостиня, а й благо. Співчуття, тремтливе ставлення до своєї Батьківщини і традицій свого родоводу, любов до ближніх, повага до старших, осуд жорстокості, належна шана природі і всьому живому – головні чесноти, заради яких людина приходить на Землю.
Юні кадети та їх наставники залучилися до світу духовності. В залі витала атмосфера взаємоповаги, відчувалась незвичайна зворушливість – слухали душею.
          Високої колоритності і патріотизму додали заходу пісні сумського композитора Євгена Карпенка про рідну землю і Україну у виконанні співачки Ренати Мукменєвої (викладач СВУМіК ім. Д. С. Бортнянського), а поетична молитва сумської поетеси Надії Ткаченко « Моя Україна» та вірші, прислів’я, притчі, відео-кліпи про добро  проймали кожного. Реквієм-презентація про Героїв Сумщини, які загинули на Майдані та зоні АТО, відкликалася у кожному серці, відбивалася болем у кожній душі і стверджувала надію на мирне майбутнє.
З благоговінням вихованці слухали свого улюбленого духовного отця Євгенія, який прийшов вести їх до Бога, до добра, до милосердя: утішати тих, хто перебуває у життєвій скруті, обнадіювати зневірених, заспокоювати обділених, берегти таїнство сповіді… Словом – розчищати дорогу до любові. Відчувалась жива симпатія до людини, яка віддає свою мудрість і серце людям...
       Завдання бібліотекаря – через книгу допомогти відкрити дорогу у світ милосердя. Наукова книгозбірня нашого міста, яка збагачена не тільки сучасними виданнями, а й цінною літературою рідкісного фонду, дасть можливість кожному доторкнутися до величі мудрої думки і стати уважнішим, чуйнішим, добрішим… А доброму скрізь добре!
                             
                                      Катерина Близнякова, бібліотекар Сумської ОУНБ



 
104
Комментариев
0
Просмотров
1974
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.