Для кого збільшується розмір аліментів?

Зарічний відділ державної виконавчої служби міста Суми Головного територіального управління юстиції у Сумській області
Зарічний відділ державної виконавчої служби міста Суми Головного територіального управління юстиції у Сумській області 30 июня 2017 в 15:12
  Питання процедури підвищення розміру аліментів постало у зв'язку з набранням чинності Закону України, яким передбачено збільшення мінімальної суми аліментів на одну дитину 30% до 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Нагадаємо, що вказані зміни набирають чинності з 08. липня 2017.
    Головною метою законодавця при прийнятті зазначеного закону було посилання захисту прав дитини та стимулювання батьків до сумлінного виконання своїх зобов'язань щодо утримання їхніх нащадків.
    Разом з цим, необхідно особливу увагу звернути на наступне.
Зважаючи на те, що закони зворотньої дії в часі не мають, для зміни розміру аліментів, зазначених у рішеннях суду та підвищення мінімального розміру виплат з 30-ти відсотків до 50-ти, отримувач аліментів має право звернутися до суду з відповідною заявою
, за подачу якої судовий збір не сплачується.
   Враховуючи розмір прожиткового мінімуму на 2017 рік, мінімальний розмір аліментів (50% прожиткового мінімуму), який повинен сплачувати батько(мати) щомісячно на утримання дитини, становить:
   -для дитини віком до 6 років з 01 травня по 30 листопада - 713грн., з 01 грудня - 746грн.
   - для дитини від 6 до 18 років з 01 травня по 30 листопада - 888,50., 01 грудня - 930грн.
   А якщо отримувачу аліментів на даний час перераховується щомісячно платежі більше вищезазначеної суми - потреби у збільшенні мінімального розміру до 50% через суд немає, оскільки на отримувану суму коштів це не вплине.
   Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції, розуміючи важливість захисту інтересів дітей, тримає під особливим контролем питання стягнення аліментів і закликає батьків не бути байдужими.



 
0
Комментариев
0
Просмотров
1382
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.