СВЯТО СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ у військовій частині м.Суми разом з обласною науковою бібліотекою

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 21 января 2016 в 16:43
21 січня напередодні Дня Соборності України у військовій частині  м.Суми відбувся вечірісторичної пам’яті  «Тож хай це свято Злуки чи Соборності відродить наші паростки духовності» .


Ідея соборності, ідея об’єднання всіх українських земель, жила серед нашого народу віками – від Київської Русі й до козацької держави, від Руїни й до української революції 1917-1920рр. У народній творчості, в давньоукраїнській літературі, у творах українських письменників і мислителів ХІХ ст. прямо чи опосередковано відображалася ця ідея.

На довгому і тернистому шляху українського народу до заповітного ідеалу соборності злука УНР і ЗУНР – подія великого історичного значення. Враховуючи це, Президент України видав 22 січня 1999 року Указ про встановлення Дня Соборності України, який щорічно відзначається 22 січня - у день проголошення в 1919 р. Акта Злуки УНР і ЗУНР.

Цінний в історичному плані матеріал поглибив знання військових про історичний факт злуки.

Працівники Сумської обласної наукової бібліотеки донесли до слухачів як важливість цієї події, так і відповідальність за долю України кожного, поглибивши інтерес до вивчення історії і культурних надбань українського народу. 

При підготовці заходу були використані книги та періодичні видання з фонду Канадсько-Українського бібліотечного центру обласної бібліотеки, які мають неоціненне значення при вивченні питання Соборності і містять цінні публікації історичного та публіцистичного характеру співтворців нашої державності  у формі спогадів про державні події в Україні.

 
26
Комментариев
0
Просмотров
1947
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.