А що ж було до прапора Перемоги?

Блоги, Микола Карпенко
19 апреля 2011 в 16:08
Депутати Сумської обласноїї ради засудили заяву НРУ у Львові проти підняття червоного прапора Перемоги 9 Травня.

19 серпня 1939 року сталася важлива історична подія - Сталін публічно заявив про необхідність підштовхнути Європу до нової війни, яка стане увертюрою до "світової революції". Виступаючи на засіданні Політбюро ЦК ВКП(б) за участю провідних діячів Комінтерну, Сталін підкреслив:
"Питання миру чи війни вступає в критичну для нас фазу. Якщо ми укладемо угоду про взаємну допомогу із Францією та Великою Британією, Німеччина відмовиться від Польщі й почне шукати "модус вівенді» із західними державами. Війна буде відвернута, але в майбутньому події можуть набути загрозливого для СРСР характеру. Якщо ж ми приймемо пропозицію Німеччини про укладення пакту про ненапад, вона, звичайно, нападе на Польщу, і втручання Франції та Британії в цю війну стане неминучим. Західна Європа буде піддана серйозним хвилюванням і безпорядкам. У цих умовах у нас буде чимало шансів лишитися осторонь від конфлікту і ми зможемо сподіватися на наш вигідний вступ у війну. Досвід двадцяти останніх років показує, що в мирний час неможливо мати в Європі комуністичний рух настільки сильний, щоб більшовицька партія змогла б захопити владу. Диктатура цієї партії стає можливою лише в результаті великої війни. Ми зробимо свій вибір і він зрозумілий. Ми повинні прийняти німецьку пропозицію і ввічливо відіслати назад англо-французьку місію. Першою перевагою буде знищення Польщі до самих підступів до Варшави, включаючи українську Галичину.
Німеччина надає нам цілковиту свободу дій у Прибалтійських країнах і не заперечує з приводу повернення Бессарабії СРСР. Вона готова поступитися як зоною впливу Румунією, Болгарією та Угорщиною... Залишається відкритим питання, пов'язане із Югославією... Водночас ми повинні розуміти наслідки, які випливатимуть як із перемоги, так і з поразки Німеччини. У рази ЇЇ поразки неминуче відбудеться радянізація Німеччини й буде створено комуністичний уряд. Ми повинні пам'ятати, що радянізована Німеччина опиниться перед великою небезпекою, якщо ця радянізація буде наслідком поразки Німеччини під час короткочасної війни. Англія та Франція будуть ще доволі сильні, щоб захопити
Берлін і ліквідувати радянську Німеччину. А ми не матимемо змоги прийти на допомогу нашим більшовицьким друзям у Німеччині.
Отже, наше завдання полягає в тому, щоб Німеччина змогла вести війну якнайдовше, з тією метою, щоб втомлені та вкрай виснажені Англія і Франція були б позбавлені можливості розгромити радянізовану Німеччину. Дотримуючись позиції нейтралітету і очікуючи на свій час, СРСР буде надавати допомогу сьогоднішній Німеччині, постачаючи її сировиною І продуктами харчування (...) Якщо Німеччина вийде переможцем, вона буде настільки виснажена, що не зможе розпочати нового конфлікту з СРСР щонайменше протягом десяти років (...) Товариші! В інтересах СРСР, батьківщини трудящих, вперед, до початку війни між райхом і капіталістичним англо-французьким блоком"*.
 
Текст виступу Сталіна опублікувала французька агенція "Гавас", яка отримала йога від "надійних швейцарських джерел". Очевидно, що виступ Сталіна був переказаний на Заході кимось із європейських комуністів, керівників Комінтерну, ЗО листопада 1939 р. Сталін особисто дав інтерв'ю газеті "Правда" (що він робив лише у виняткових випадках), у якому запопадливо почав заперечувати "брехливе повідомлення" агентства "Гавас". Радянська історична наука і пропаганда впродовж 50 років заперечувала наявність не Лише виступу Сталіна, але навіть розширеного засідання Політбюро 19 серпня 1939 р. Вперше підтвердив наявність такого засідання відомий радянський історик і біограф Сталіна Д. Волкогонов. 16 січня 1993 р. в інтерв'ю газеті "Известия" він підкреслив, що особисто читав протоколи того історичного засідання. У 1994 р. російський історик Т. Бушева воерше опублікувала повний текст виступу Сталіна 19 серпня 1939 р, в журналі "Новий мир", який вона виявила у колишньому таємному фонді "спецхрвяа СРСР". Пізніший текстуальний аналіз документа підтвердив його приналежність Сталіну.
1
Комментариев
10
Просмотров
3067
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

КОМУНІСТИЧНИЙ РЕВАНШ ПІД ПРАПОРОМ ПЕРЕМОГИ
Радянсько-німецька війна 1941-1945 рр. забрала життя 14 млн. населення України. Мільйони людей страждали від бойових дій, окупаційного режиму та каторжної праці в Німеччині.
Сумщина вдячна ветеранам війни за перемогу над фашистами й свято шанує пам’ять про загиблих і закатованих.
Шістдесят шоста річниця Великої Перемоги – світлий день, але збанкрутіла політична партія (КПУ) – спадкоємиця ВКП(б) Сталіна, яка роздмухувала пожежу світової революції засобами війни, домоглася прийняття провокаційної Постанови у Верховній Раді України.
Символ Перемоги – Червоний Прапор, піднятий над куполом Рейхстагу, став експонатом музею. Комуністи ж нав’язують свою партійну символіку, щоб бути причетними до тих героїчних подій. Нагадуємо, що комуністичний режим СРСР був стратегічним союзником ІІІ-го Рейху на початку Другої Світової війни. Прапори цих держав були за кольором однакові, а агресивна людиноненависницька сутність схожа, як близнюки-брати. Світове панування гітлерівців і сталіністів несли загрозу існуванню людської цивілізації, нав’язуючи людству суцільний концтабір.
Маючи здоровий глузд, українці розуміють, що підняття Дев’ятого Травня поруч із державним прапором України червоного прапора неіснуючої держави є насамперед порушенням Конституції України та блюзнірством на догоду електорату, який мріє про повернення до старого комуністичного минулого.
Верховна Рада України повинна скасувати Постанову про підняття червоного прапора поруч із Державним синьо-жовтим, під яким воювали за волю України воїни УНР і ОУН-УПА, як таку, що не відповідає Конституції України.
Пропоную заощаджені кошти на виготовлення червоних прапорів використати для покращення фінансового стану учасників війни та жертв гітлерівських і сталінських таборів смерті.

Шановний гість,перегляньте книгу Україна в Другій світовій війні І. Пакриляк, М Боровик. – Київ: Український інститут національної памяті. – 2010. – с. 35

Все правильно. Так и было. Иначе зачем Сталину массово выпускать наступательное оружие?

Россия Москва. О-о-о как интересно. Вот кто мы такие. Хуже фашистов. А все - Великая Отечественная. Провокаторы великие, как всегда. Маскали мы чертовы.

Побити мордяку автору, а глаз натягнути аж до самої сраки.
Очочки не трогать.
В його сім’ї должна ж остаться якась память об нём.

освободят ли Сумы от USщенков?
«Верховная Рада Украины обращает внимание украинской общественности и мирового сообщества к тому, что в последнее время определенные политические силы в Украине и международных парламентских структурах предпринимают активные попытки, направленные на пересмотр выводов Нюрнбергзького трибунала, искажения и унижения его исторической роли.»
Аморальными в заявлении депутатов названы « попытки возложить на СССР равную с гитлеровской Германией ответственность за ее (Второй мировой войны) развязывание».
«Верховная Рада Украины выражает обеспокоенность и решительно протестует против попыток отдельных политиков, общественных деятелей, политических организаций и движений в нашей стране реабилитировать и даже героизировать коллаборационистов — пособников гитлеровцев, оправдать их злодеяния», — говорится в заявлении.
19 апреля 2011

бред, никаких ссылок нет, так чепуха историков, которые пишут диссертации

Апшибся товарисчь Сталин - францужанки выбегали на лётное поле чтоб хранцузкие асы не провоцировали импотенцию у гансов. Потому США просили генералисимуса запретить Франции иметь армию, чтоб хранция больше не была складом оружия под боком у гансов.

Шановний Микола Карпенко.
я не знайшов статті Т. Бушевой в журналі "Новий Мир" за 1994 рік. може, ви дасте посилання? а інакше, ваша стяття - вкидання і маніпуляція громадською свідомістю ..
http://magazines.russ.ru/novyi_mi/1994/1/

Над комментариями есть "написать автору", только просят зарегистрироваться.Наталия