Про ієрархію цінностей, або скільки коштує Державний Прапор?

Блоги, Геннадій Іванущенко
11 января 2013 в 16:51
«Свобода ціни не має!» - скандували студенти і їх батьки влітку 2004 року, скликаючи людей до будівлі ОДА. Навряд чи всі вони тоді усвідомлювали, що їх протест і порив до Свободи та Правди є лише одним з етапів віковічної боротьби українців. Думаю, що ні… Але, що переборення страху в собі вписувалося в надії на якісні зміни в усій країні, думали – факт.
Є таке поняття, як ієрархія цінностей. Частина з них можуть бути одночасно і засобами. А частина – ні, і ні за яких обставин. До них належить Державний Прапор (Детальніше: "...А як доб'єтеся до своєї правди, повезіть оцей прапор у Київ і поставте на найвищому місці"). 
Коли ця система збивається, тоді можна і вигідно виправдати багато. Головне, що буде універсальне самовиправдання на всі випадки (не час і не місце розшифровувати  - на які).
Вчора на головному флагштоку міста біля фонтана Садко замість Державного Прапора України, який щороку урочисто піднімають 23 серпня, група студентів УАБС з дозволу мера повісила прапор свого навчального закладу.
Бурхливе обговорення в мережі Facebook  виявило, що у міської ради немає грошей на Державний Прапор. Але в Банківської Академії є гроші на свій… От і вирішили замінити  - «Хай повисить…»
Група небайдужих громадян оголосила акцію «Скиньмося міськраді на Державний Прапор!». Закликаємо приєднуватись інших сумчан. Гроші приймаються за адресою: Суми. Покровська площа,6, офіс 4.
Орієнтовно треба зібрати 600х600=1200 грн. (два прапори на зміну). Хоч насправді прапор України безцінний.
Як і Свобода.
0
Комментариев
0
Просмотров
1720
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.