Природні засоби в боротьбі за імунітет.

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 22 сентября 2021 в 10:47
       Організм людини – дуже складний, взаємопов’язаний і постійно взаємодіючий механізм. Всі деталі виконують свою унікальну функцію, дозволяючи нам жити, добре себе почувати і успішно захищатися від різних захворювань. А найголовніший наш союзник у боротьбі проти шкідливих мікроорганізмів – імунітет.

      Імунітет можна і потрібно підтримувати в хорошій формі. Для цього необхідно дотримуватися ряду простих правил:
- стежити за своїм раціоном – свіжі фрукти та овочі, а також каші повинні постійно бути присутніми в меню;
-  не переїдати, зменшити кількість жирної, борошняної і смаженої їжі;
-  приймати їжу слід 3-5 разів на день, невеликими порціями.

       Багато хто зміцнює свій організм за допомогою загартовування холодною водою, однак не варто захоплюватися такими радикальними методами – це великий стрес для організму.

       Посилити імунну систему допоможуть і природні засоби. Природа має невичерпні ресурси для підтримання в людині життєвого тонусу, зміцнення імунної системи, для того щоб запобігти різним захворюванням.

       Як скористатися безцінними дарами природи? Про це розповідає О. В. Світко, натуропат з практичним досвідом, у статті «Щоб недуги зникали», в журналі «Жінка», №11 за 2015 рік. Автор рекомендує на початку епідемії, щоб уберегтися від застуди та грипу, носить намисто і браслети із ялівцю, а в боковій кишені одягу – шматочок деревини. 
     
       Отримати простий пристрій для інгаляцій можна, поставивши склянку гарячої води на підставці із ялівцю, адже тепло посилює виділення фітонцидів, вдихати пари олії ялівця (аптечного).

     В статті «Лікар кавун» газета «Пенсійний кур’єр» №35, за 2021 рік дієтологи порівнюють сік кавуна з «живою водою». Вони рекомендують вживати кавун для стимуляції кровотворення, під час порушення водно-сольового обміну, для людей із сильним ожирінням. Кавун корисний за гіпертонії, подагри, артритів, діабету, настій із кавунового насіння очищає організм. Для цього заповнити 1/8 об’єму півлітрової банки насінням кавуна і доверху залити окропом. Коли настій охолоне його проціджують. П’ють по дві склянки на день 10 днів.

      Для підвищення імунітету періодичне видання «Моя здорова сім’я» рекомендує на основі горіхів і насіння приготувати пасту для дітей. Підсмажені горіхи та насіння подрібніть. За бажання побавити мед, фініки, кокосову стружку, або додати трохи солі. В осінню непогоду вас зігріє імбирний напій з куркумою. Треба двома склянками холодної води залити 1ст. ложку імбиру та 1/3 ч. л. кориці, 1/3ч. л. куркуми. Довести до кипіння. Додати лимон і мед до смаку. Пити можна гарячим або охолодженим.

      Поліпшить імунітет напій із цільних зерен вівса, він зміцнить роботу нервової системи, покращить обмін речовин. Для цього 2 ст. л. злаку додайте до 1 л. води, прокип’ятіть 5 хвилин, підбавити меду та вживайте як напій.

      Універсальних засобів в боротьбі за імунітет не існує. Для кожної людини вони різні. При цьому варто враховувати індивідуальні особливості обміну речовин, стать і вік. Обирайте своє.
Будьте здорові!
 
Н. Жук, бібліотекарка Сумської ОУНБ


 
0
Комментариев
0
Просмотров
2132
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.