Янукович подарував Фірташу колгосп «Сумихімпром»?

Блоги, Олег Медуниця
24 декабря 2010 в 16:31

Донецька влада приготувала черговий подарунок для тих, хто підтримав її на виборах. Такий висновок напрошується після прочитання інтерв’ю Дмитра Фірташа - відомого україно-російського бізнесмена, якого пов’язують з нинішніми можновладцями та міжнародними гангстерами. Повний текст читати тут.

Після капітуляції «Нафтогазу», завдяки рішенню стокгольмського арбітражу Фірташ  остаточно поставив на коліна українську владу. Але, схоже, на коліна вона стала сама, і не безплатно.

У своєму інтерв’ю Фірташ говорить, що поставить на «Сумихімпром» якесь обладнання. Неважливо яке. А тепер увага. Сумихімпром - 100% державне підприємство. Як він може розпоряджатися тим, що йому не належить? Людина, яка формально не має ніякого відношення до державної промисловості, вирішує долю державного підприємства, розпоряджається ним, як своєю власністю. Здається, він проговорився.

Але в країні, де все віддано сім’ї Януковича і її друзям, це не має значення. Воно ж державне, значить «не чиє». Отака «колгоспна» логіка. Ну і як в кожному колгоспі, хто зранку встав - того і тапочки: «Тягни додому все, що погано лежить!» 

«Сумихімпром» справді лежить погано. Попередні керівники ( близькі до ПР) зруйнували колгосп майже вщент. Корма закупляли за дорого, а молоко продавали дешево і через своїх посередників. Утримували, правда, півсела, сільське радіо і сільську бейсбольну команду з неграми. Нещодавно в колгосп «Сумихімпром» держава (читай Фірташ) прислала нового голову. Видали робітникамзарплату. Правда, не всю. Отже, колгосп перспективний, тільки занедбаний. Коров, напевно, виріжуть. Залишать титан. Може ще щось. …І приватизують. За борги, звісно.

І на хвоста - ще раз про Фірташа. Юристи Фірташа - тепер юристи «Нафтогазу». Юридична фірма, що належить Фірташу, тепер обслуговує найбільшу державну компанію. Небезоплатно, звичайно. Тендер виграла. Очевидно, красномовність у суді тих, хто здер з «Нафтогазу» багатомільярдні суми так вразила державних менеджерів, що вони обрали собі нових юридичних партнерів.

-2
Комментариев
5
Просмотров
2936
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Олеже, а чому, коли ти і такі як ти сиділи в облдержадміністрації, "Сумихімпром" "лежав" - ні продукції,ні зарплати? Зараз люди працюють, отримують регулярно зарплату, утримують свої родини.Яка різниця хто керує підприємством з Києва - керівництво холдингу, приватник, головне - в людей з'явилася впевненість у завтращньому дні.І це основа нинішніх буднів "хіміків".Сьогоднішній "Сумихімпром" далеко вже не колгосп, а перетворюється в сучасне прибуткове підприємство. Поїдь туди і познайомся.

Гостю в 21:18/27.12./ ты что,после перепоя? Что ты знаеш о Химпроме. И вочто превращается "Химпром"?Из-за таких как ты блтунов не умеющих отличить правду от вымысла мы так и живём. Подумай зачем русско-украинскому Фирташу наш Украинский "Химпром"!

"Сумихімпром" перетворюється в працююче підприємство, де вже за грудень виплачена зарплата більше ніж 5 тисячам працівникам. Нормально вони зустрінуть Новий рік - це головне.І є прогноз, що й 20011 рік також буде досить успішним для сумських "хіміків".
А взагалі-то потрібно б Вам вивчити український, хоча б російський правопис, щоб обговорювати статті в блогах, а тим більше - дискутувати щодо них.

Хімпром справді йому не потрібен. Йому потрібен титан. Весь титан, весь ланцюжок - від ГОКів до кінцевого споживача. Хімпром тут десь посередині. Виділити титан з хімпрому зараз не є можливим. Тому рятують все підприємство. Лише тоді можна досягти максимального прибутку. Нічого особистого тільки бізнес.

Адміністрація до сумихімпрома має таке відношення як свині до балету. І тоді і зараз. Нове керівництво поставив Фірташ і він же насипав грошей (стокгольмський арбітраж). А приватний власник справді зробить виробництво ефективнішим, в будь якому разі.