Суб’єктом прокурорського розслідування може стати кожен, хто наважиться туди звернутися

Блоги, Олег Медуниця
16 сентября 2011 в 19:27
СОГО «Бюро аналізу політики» інформує громадськість про факт тиску органів прокуратури на виконавчого директора організації Олега Очкалова.

Предметом «налагодження тісного спілкування» Бюро аналізу політики з прокуратурою Сумської області став лист Олега Очкалова до обласного прокурора. У цьому листі виконавчий директор Бюро аналізу політики виклав інформацію про порушення керівництвом Сумського національного аграрного університету норм Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Зокрема, Олег Очкалов поінформував прокуратуру Сумської про ненадання аграрним університетом відповіді по суті на інформаційний запит «Бюро аналізу політики» щодо вартості придбаного через відкриті тендерні торги пального. Між іншим, мова йде про освоєння СНАУ 818 тисяч бюджетних коштів (!).

Не зважаючи на те, що до листа «Бюро аналізу політики» №151 було додано копії усіх наявних у розпорядженні організації документів, що вказують на ознаки порушення норм Закону «Про доступ до публічної інформації», прокуратура Сумської області взялася перевіряти не «порушника», а «заявника».

Так, 15 вересня Олег Очкалов отримав телефонограму з прокуратури Зарічного району міста Суми наступного змісту:

«Виконавчому директору СОГО «Бюро аналізу полтики» Очкалову Олегу Едуардовичу потрібно з’явитися 19.09.2011 року о 10:00 за адресою: м Суми, вул. Кірова, буд. 79, кабінет 29 до старшого помічника прокурора Зарічного району м, Суми Краснобрижої Марини Валентинівни для надання пояснень. При собі мати: паспорт, документи про реєстрацію СОГО «Бюро аналізу політики», наказ про призначення Очкалова О.Е. виконавчим директором організації».

Власне, старший помічник прокурора Краснобрижа особисто і передала дану телефонограму. Під час передачі телефонограми Олег Очкалов зауважив, що він не володіє більшим обсягом інформації, ніж надано органам прокуратури у паперовому варіанті разом з листом №151, тому немає сенсу візиту до прокуратури 19 вересня.

Натомість, виконавчий директор Бюро аналізу політики отримав попередження, що у разі його відмови з’явитися за викликом, прокуратура скористається «послугами правоохоронних органів»…

Відтак, Сумська обласна громадська організація «Бюро аналізу політики» констатує, що сумські прокурори замість перевірки інформації про допущення посадовими особами порушень Закону «Про доступ до публічної інформації», вдаються до тиску на громадських активістів. Ми висловлюємо свій рішучий протест проти подібного.

Бюро аналізу політики інформує громадськість про даний факт тиску з боку прокуратури на виконавчого директора організації Олега Очкалова з метою захисту свого керівника від подальших протиправних дій представників органів прокуратури.
-1
Комментариев
0
Просмотров
1555
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.