Що вчора сказав янукович? Деякі коментарі

Блоги, Олег Медуниця
03 ноября 2011 в 10:02
Вчора було. Грім гримів. Посади виносили вперед ногами. Трохи задовго, але дочитайте. Отже Янукович сказав:

1. Не виконано національний план. Дослівно: «Аналіз нинішнього рівня виконання Національного плану на 2011 рік свідчить про те, що не вдалося реалізувати багато завдань, виконання яких було цілком реальним...». Я навіть не знав, що у нас є Національний план 2011. На сайті ОДА багато всяких планів, стратегій та програм. А цього, виявляється, головного, немає. Мабуть того і не виконано. Терміново розмістить! А ще президент сказало чого не виконано: «…гальмування реформ пов’язане з невмінням або навіть небажанням керівників різних регіонів позбутися застарілих методів керування.» І щось додав про корупцію.
2. Для реформ немає законів. Цитую за сайтом президента: « …на сьогодні в рамках Національного плану прийнято 25 законів. «Але це - лише частина тієї законодавчої та організаційної роботи, яку нам необхідно було провести. З 79 законопроектів, які мали бути внесені до парламенту, на сьогодні внесено лише 39. Це, шановні колеги, не витримує жодної критики», - заявив Президент.» Я не розумію там на ВР, що не поширюється «вертикаль»? Чи нема ума закони писати? Чи лижі не їдуть?
3. І про «Єдині вінка» сказав. « Дерегуляцію, яка задекларована Урядом, підприємці слабо відчувають. Не працюють «єдині вікна», залишається значним тиск контролюючих органів на підприємства.» Давно не був мабуть на Сумщині. А в принципі чого ж їхати. Можна просто подивитися новини на місцевих телеканалах. І я точно знаю - про нас президент такого б не сказав. У нас бізнес у «вікно» з такого розгону залітає, що інколи вилітає з іншого.
4. А ще Президент України Віктор Янукович вважає неприйнятною ситуацію, коли низка регіонів держави працює за застарілими стратегічними документами розвитку територій. У нас тут все добре - стратегія є пріоритети визначені. Обмеження зняті. Стрімке зростання швидко наступає. Інвестиції пруть. Проте куди і скільки, по якомусь закону знати не положено, напевно Президенту також.
5. Пільги скорочено не буде. Янукович: «Треба людям роз’яснювати, що ми не збираємося ніякі пільги скорочувати - ми будемо їх тільки вдосконалювати. А це означає, що ми ставимо собі мету захистити незахищені верстви населення і підвищити рівень захисту», - наголосив Глава держави. Тому ламати вкотре паркан перед ВР сенсу немає. І кричати: «"Янукович, б...ь, выходи, с...а" також необов’язково."
6. Урядовці та губернатори мало розказують людям правду. Далі пряма мова: «Треба проводити такі конференції, збирати громадські організації. Не чекати, коли вони прийдуть під Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента чи Верховну Раду і будуть ламати паркани, а збирати, людям роз'яснювати і показувати.» Тут місцевий голова ОДА з телевізії не вилазить. Про ралі людям, про зарплату, про любов свою до них, а вони, невдячні, на паркан кидаються. Є вихід. Треба зібрати громадську раду. Чмирь і Демура (голова місцевої фракції регіоналів ) запросять Демуру (голову громадської ради) і розкажуть самі собі, що «жить харашо і жизнь хараша». Точно так як каже президент. Ефект буде.
7. Сказав про медицину: «…реформа медичного обслуговування не повинна розглядатися як одноразовий захід чи тимчасовий. Чому я так кажу? Тому що в багатьох регіонах губернатори споглядають, як кажуть, чим це закінчиться». Ну, у нас точно не так. Ми ударними темпами будуємо психдиспансер. І не тільки. Плануємо закопати там мільйонів 350. Вже 100 закопали. Правда Янукович каже про інше: «Я побував нещодавно у Вінницькій області і зустрічався з мешканцями сіл, в яких у межах реформи відкрито сімейні амбулаторії. Люди задоволені, їм тепер не треба їхати до райцентру за елементарною допомогою, бо вони відчувають, що, як кажуть, під боком у них є свій лікар. Це наша мета.» Ну вас товаріщ президент своя реформа, а у нас психдом на Ковпака - реформа. Що там на тих амбулаторіях заробиш?
8. Є тупі підлеглі у президента: «… я вимагаю від кожного регіонального керівника розуміння суті реформ і активної роботи по їх інформаційному супроводу, наповнення, як кажуть, змістом.» Тобто: півтора року як є губернатори, а в реформи «не вкурили». Це напевно про Лвівського і Запорізького.
Пишу я про виступ президента в поїзді Львів – Київ. Тамтешні друзі із захопленням розповідали як під час відео-звернення президента на відкритті Львів Арени включили фонограму «бурних і продолжитєльних». Прочитавши сьогоднішній його виступ я плескав у долоні з щирої радості.

0
Комментариев
0
Просмотров
1664
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.