Макіївка – Суми. Історія ліфтового заробітчанства

Блоги, Олег Медуниця
12 апреля 2011 в 13:21
Проблема cумських ліфтів загальновідома. Ця проблема стала актуальною для тисяч сумчан.
Мені пощастило жити в новому будинку, проте не пощастило з ліфтом. У нашому під’їзді встановлено ліфт білоруського виробництва. На мові автомобілістів, це такий тюнінгований горбатий «Запорожець». За більше року проживання у квартирі я кілька десятків раз піднімався на свій 12-й поверх пішки і тому розумію стан сумчан, які змушені робити подібне щодня і по кілька разів на день.

Посадовці озвучують ціну питання. Лише по місту Суми – це кілька десятків мільйонів гривень. Це лише по ліфтах станом на сьогодні. У недалекій перспективі ринок заміни та модернізації ліфтів в Україні експерти оцінюють у 10 млрд. грн.!!! Нажаль, ліфтове господарство справді небезпечне. Із сумною цьогорічною статистикою нещасних ліфтових випадків в Україні можуть конкурувати хіба що об’єкти Євро-2012.

Дії державного органу, який зупинив ліфти у Сумах, були пояснені. Проте, «злі язики» їх трактували, як «чергова палка у колеса підводи Мінаєва». Далі – влада відшукала гроші. Їх нібито буде 20 мільйонів гривень із різних джерел. Є поки-що 6 млн. Ніби виділять ще 4 (якщо Хімпром сплатить за землю). Голова Сумської ОДА пообіцяв зі стабфонду ще 10. На кону – його честь та честь Мовчана. Нагадаю, що саме на таку жертву пішли сумські міські депутати, обравши представника мало популярних регіоналів на посаду міського секретаря.

Тепер про ліфти макіївські. А то про макіївських пишуть часто, а про їх ліфти – ні :).

Макіївка
Місто Макіївка – майже у 1,7 раза більше за Суми за кількістю населення. Проте кількість ліфтів у нас однакова.
Чому Макіївка?
Спочатку хотів порівняти Єнакієве, але побачивши цей ролик в Інтернеті, зрозумів, що в Єнакієвому живуть злі та неадекватні люди :). 
Макіївка Преса
Тригодинна Інтернет-обсервація макіївських ЗМІ та владних Інтернет-ресурсів проблем масового відключення ліфтів не виявила. Максимум таких відключень Держгірпромнаглядом було 20, і ті в ОСББ!!! Ціна питання - 15 тис.грн. На запит слова «ліфти» сайт Макіївської мерії видає таку відповідь – «Шукана комбінація слів ніде не зустрічається». Аналогічне питання сайту Сумської мерії видає 8 сторінок лише назв документів. У інтерв’ю одній з місцевих газет міській голова шахтарського мегаполісу проблему ліфтів навіть не озвучував.
Макіївка Гроші
Бюджет ЖКГ Макіївки
удвічі менший за відповідний бюджет м. Суми. Можливо, макіївчани будуть вправнішими у освоєнні державних коштів, але про це ми довідаємося пізніше. Наприкінці року. Виділяти гроші з міського бюджету влада Макіївки категорично відмовляється.

Висновок
Офіційних доказів, що у цьому році за кошти міського бюджету Макіївки будуть відремонтовані ліфти, не виявлено. Неофіційно - мені повідомили, що макіївські ліфтовики (засновники) – члени ПР. Там, у сім’ї, такі питання публічно не «розрулюють».

Чому ми різні?
Версія 1: ліфти у Макіївці новіші за сумські і не потребують ремонту (версія малоймовірна).
Версія 2: ліфтовики Макіївки за рахунок тарифу знаходять ті мільйони, які не знаходять сумські організації-ліфтоутримувачі (версія малоймовірна).
Версія 3: орган, що бачить проблему ліфтового господарства в місті Суми не бачить її у Макіївці. Тоді чому?
Відповідь, на мою думку, лежить у площині заробітчанства. Тут політики жодної – тільки гроші. Нещодавно той орган, що відключив сумські ліфти, перевірив організації, що їх можуть ремонтувати. У Сумах – таких п’ять. Висновок посадовців – усі сумські організації мають такі порушення, що негоже їм освоювати бюджетний пиріг у 20 млн. гривень.

У сухому залишку
Акцентували проблему, знайшли ресурси, прибрали конкурентів. Залишається одне – завести сюди контору, подібну до тієї, що будувала психдиспансер. Але є проблема – Куц, тендер буде проводити він. Це йому довірять урочисту місію вибрати обраного. Та чи захоче він бути «зіц-прєдсєдатєлєм»?
Ситуація «прєлюбопитнєйшая», як і на «Хімпромі». В бюджет за землю майже не платимо, а у Фірташа сировину купуємо утридорога. Помоніторимо.
0
Комментариев
9
Просмотров
2898
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Цитата:
На лбу себе напиши!!!Никто вытирать и закрашивать не будет..... Сразу в психушку отправят там будешь не прогонять ,а гнать..

деГУМАНОИД!!! Ты кому пишешь???
А все таки чМЫРЕНКИ не успевают закрашивать!!!
Так, что сядь и засохни-хоть на дурке хоть на унитазе!!!
Как сказал сегодня сосед-ЭТО РАДУЕТ!

Smile) У вас ещё и соседи есть! Живые?! Какая прелесть!!! Однако им надо быть поосторожнее: в одном вашем посте: гуманоиды, чмыренки, дурка, унитаз, на котором засыхают, и сосед с радостной философией. Беда, как говорит доктор Быков в "Интернах":) Беда!

Цитата:
Написал Гость:
До речі, куц було і в Щербаня робив ) Але тирив баблос, і Петрович його вигнав з "вовчим білетом". І бідному поцу просто нікуди було податися, крім як в аппазицію ))))

Куц ніколи не робив "в Щербаня". Він взагалі не був чиновником та працівником апарату ОДА.

Хтозна, добрі чи адекватні люди мешкають у місті-герої Харкові, та у 2007 році там було одночасно зупинено 1500 ліфтів. Зупинено з різних причин, хоча головною був все-таки ресурс роботи. Зупинив їх держнагляд, тоді у колапсі, схожому на сьогочасний сумський, опинилися харків'яни з багатоповерхівок та 19(!) обслуговуючих ліфти організацій! Влада Харкова важко виходила з ситуації, але на підсумку у Харкові почало працювати одне ліфтове, але стовідсотково комунальне господарство. Бюджет до нього "підливали", безумовно, але зараз ситуація з ліфтами у Харкові стабільна, ліфтове КП вже забезпечує інші області ліфтовими запчастинами, які виготовляє на власних виробництвах! Але... спочатку був Держпромнагляд.
Він був й у Сумах, давно відстежував проблему. Більше того, неодноразово приписував, нагадував, стягував... Як та з ким домовлялася та влада (до якої мав відношення й автор блогу) - питання поки що без відповіді. Але настав критичний час, коли терпець був обірваний, наче ліфтовий канат.
Безумовно, зупинці ліфтів у Сумах ще багато усіляких пояснень, але зайве політизувати тему не потрібно. Тим більше, чипляти до ліфтів "Хімпром" та Фірташа. Макіївка Макіївкою, Єнакієве Єнакієвим, але все це штучний негатив. Люди будь-де люди, поза залежністю від того, як оцінює їх пан Медуниця з Сум. А те, що попередня влада більше опікувалася ідеологією, ніж господарством, - це вже історія, яку не викреслиш

До речі, куц було і в Щербаня робив Smile)) Але тирив баблос, і Петрович його вигнав з "вовчим білетом". І бідному поцу просто нікуди було податися, крім як в аппазицію Smile)))))

Угу, наче не було випадків, коли народ Міня розводив на бабло - "дольова участь в ремонті", але ліфт робив буквально кілька днів - його "обкрадали" Smile)) крадіїв, звісно, ніхто ніколи не ловив Smile))) Зате в іншому будинку, де скидувалися на ремонт, ліфт ставав робочим Smile))))
Бабло з тарифів ДЕ?! за 20-25 останніх років. В тарифах же закладена АМОРТИЗАЦІЯ Smile)))
а оргмоменти по ліфтам, що своє відпрацювали і мають пройти перевірку і тд, - це дуже просто, але Куц і Ко цього не зробили Smile))

Дуже прикро, що донецько-бандюківська КЛІКА знову хоче на СУМАХ заробити та зірвати КУШ!!!
Мало їм КРОВОСОСА ЩЕРБАНЯ???

Останнім часом спостерігаю по всьому місту такі надписи(які до речі "чмирівці" не встигають замальовувати!!!):
"ПРОГНАЛИ НІМЕЦЬКИХ-ПРОГОНИМ ДОНЕЦЬКИХ!"

СКОРІШЕ Б!!!....

НАПИСАВ НЕПУТІН

На лбу себе напиши!!!Никто вытирать и закрашивать не будет..... Сразу в психушку отправят там будешь не прогонять ,а гнать....

Скоро Суми стануть Минаевкой і все стане як потрібно...