Для УБЕЗів, УБОЗів, СБУ, прокуратури… Як крадуть «Сумихімпром»?

Блоги, Олег Медуниця
08 декабря 2011 в 11:33
Організовано і злочинно

Чесно кажучи, написати цей матеріал мене змусила одна новина про «Сумихімпром». Дмитро Фірташ, який орендує майже всю титанову галузь України (решту контролює через своїх менеджерів), не платить ні копійки орендної плати до державної скарбниці.

Це круто! Оце справді «створюють умови для бізнесу». Інвестуйте, орендуйте державне майно. ПЛАТИТИ НЕ ТРЕБА!!!!!! Беріть державні підприємства в оренду, обставляйте їх своїми фірмами-присосками. Це просто капець! Це «кидалово» крутіше за «вибори» в Росії.

Урядовці скорочують соціальні видатки, лікарні скорочують видатки на ліки і харчування хворих, витрушують останню копійку з малого бізнесу до державної скарбниці… А тут мільярдер, який відсудив у стокгольмському арбітражі мільярди, не може заплатити 130 мільйонів гривень за оренду держмайна!!! Це повний треш!

Але залишимо рівень державний. Що творять ці апологети «приватно-державного партнерства» у нас на Сумщині?

Панове силовики! Я звичайно розумію, що «товариші із Сумихімпрому» «годують» ваші відомства, а скоріше ваших начальників, але всьо повинно мати межу.

Ось що писала «Економічна правда» влітку:

«У травні «Сумихімпромом» зацікавилася також Адміністрація Президента. Установа звернулася до Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном з проханням врегулювати проблемну заборгованість «Сумихімпрому» перед банками.
Адміністрація Президента також відкинула ідею банкрутства підприємства, яке є базовим у хімічної галузі. Однак і про бюджетне фінансування мова не йшла. АП пообіцяла «приділити особливу увагу стабілізації роботи цього підприємства та оновленню його виробничих потужностей».
Проте, за даними джерел «ЕП», навколо заводу продовжують працювати приватні фірми, через які вимивається прибуток «Сумихімпрому». Зараз, за даними співрозмовника «ЕП» у Мінпромполітики, п’ять трейдерів обслуговують реалізацію продукції на внутрішньому ринку, і ще п’ять – на зовнішніх».


Ось, що писали ми, інформуючи про «дивні» тендери цього державного підприємства.

І, попри позицію Адміністрації Президента, попри очевидні зговори у процесі здійснення тендерних закупівель для потреб виробництва «Сумихімпрому», підприємство банкрутить маловідома контора.

У результаті тих «мутних» процесів, що сьогодні спостерігаються в Сумському господарському суді, скоро відбудеться непрозора і дешева приватизація «Сумихімпрому». Фірташ рулить! Панове силовики, займайтеся і далі водіями Мінаєва… Тільки подумайте про власних дітей, що ці покидьки залишать їм у цій країні?

2
Комментариев
0
Просмотров
1740
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.