Вірусна інфекція взагалі

Сехмет, медицинская лаборатория
26 декабря 2017 в 15:06
Цілодобово  імунна система людини стикається з різними вірусами. Їх різновидів дуже багато і  імунні сили спрацьовують не на всі типи патогенів. Шкідливі агенти, зачаївшись, можуть роками бути в організмі людини, чекаючи годину,  коли ослабне імунітет.

Вірус являє собою мікроскопічну частинку нуклеїнових кислот ДНК або РНК. Він може існувати тільки всередині клітини живого організму. У зовнішньому середовищі віруси довго не здатні перебувати, бо їм потрібно  джерело живлення. Проникнувши в клітини людини і підготувавши собі сприятливі умови для паразитування, а це можливо тільки при ослабленому імунітеті, вірусні частинки починають клонувати себе до нескінченності.

Доки імунні сили в організмі сильні, вони стримують процес вірусного розмноження. Але варто тільки імунітету послабити свої позиції, як агресивні агенти починають діяти. Перебуваючи в неактивному стані, вірусні елементи ніяк себе не виявляють, людина не зазнає ніяких симптомів.

Найчастіше віруси знаходяться в організмі тільки в період хвороби. Але СНІД, гепатити, папіломавіруси, герпес  можуть приховано перебувати в тілі людини роками і ніяк себе не виявляти.

Тільки консультація лікаря і певне обстеження допоможуть визначити, чи є у вас вірусна інфекція. Будьте уважними до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних!

МЦ “Сехмет”, м.Суми, вул. Ковпака, 22
(0542) 79-09-07, (099) 409 47 49.


Ліц. №639 від 30.06.16 р. МОЗ Укр.

R

1
Комментариев
0
Просмотров
1296
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.