Терапевтичний кабінет «ОЗДОРОВЧИЙ»: "Наш ключовий принцип – це системний підхід до лікування захворювань та індивідуальний підхід до кожного пацієнта"

Оздоровчий, приватний терапевтичний кабінет
21 марта 2019 в 16:12
Досвідчені лікарі терапевтичного кабінету «ОЗДОРОВЧИЙ» надають висококваліфіковану медичну допомогу, пропонуючи оптимальні рішення та доступні методи діагностики, лікування й реабілітації.

КОМПЛЕКСНИЙ МЕТОД ЛІКУВАННЯ
Керівник терапевтичного кабінету «ОЗДОРОВЧИЙ» Наталія КИРИЧЕНКО, базуючись на багаторічному професійному досвіді, має власну концепцію надання медичної допомоги населенню. Її ключові принципи – це синтез профілактики та раціональної терапії поряд з поміркованою та професійною діагностикою. «Також моя концепція напряму стосується ключової сутності професії терапевта, який визначає стратегію й тактику курсу лікування. Залишається актуальним відоме твердження, що повноваження терапевта значно розширюються й він лікує практично все, що не стосується хірургії», – зауважує Наталія Миколаївна. Вона наводить добре знайому ситуацію, коли пацієнт опинається перед складним вибором. Він, відвідавши декількох профільних лікарів,О губиться в призначених препаратах, бо йому складно їх співставити. «А терапевт по суті своєї професії адекватно оцінює загальну фармакологічну картину лікарських препаратів й може їх раціонально розподілити для вживання, враховуючи особливості кожного пацієнта», – резюмує Наталія Кириченко.



ПРОФЕСІЙНІ МЕТОДИ ТА ОСНАЩЕННЯ
Терапевтичний кабінет «ОЗДОРОВЧИЙ» надає сучасну медичну допомогу дорослим на принципах доказової медицини, якісної діагностики і раціональної фармакотерапії захворювань внутрішніх органів (серця і судин, органів дихання, травної системи, суглобів і сполучної тканини, сечовивідної системи, алергії, крові, ендокринних розладах, хребта і нервової системи та ін.). Згідно з ліцензійними умовами направлення фахівців терапевтичного кабінету «ОЗДОРОВЧИЙ» на госпіталізацію, наприклад, хворих у критичному стані, інші медичні документи, довідки дійсні для стаціонарних лікарень, мережі державних медичних установ.

У медичній практиці цього мобільного сучасного закладу застосовуються методи діагностики, лікування, профілактики і реабілітації хвороб внутрішніх органів згідно чинних рекомендацій, протоколів та стандартів. Кабінет має увесь необхідний набір технічного обладнання для надання кваліфікованої терапевтичної допомоги й діагностики. А саме: електрокардіограф, апарат УЗД, спіограф (обстеження органів дихання), пульсоксиметр (визначає рівень сатурації кисню, що опосередковано показує роботу легень), небулайзер та ін.



Варто проінформувати сум'ян про портативний апарат для моніторингу ЕКГ по Холтеру. Наталія Кириченко має велику практику його застосування й тому компетентно роз’яснює: «Цей портативний апарат закріплюється на пацієнтові. І потім цілодобово триває запис показників кардіограми. При цьому хворий веде щоденник режиму фізичної активності. За підсумками цього обстеження терапевт призначає диференційовану програму лікування. Цей метод допомагає визначити характерні види серцевих ритмів, які можуть вказати на патологію серця та інших органів». Спеціалісти кабінету у своїй роботі також зважають й на те, що кожен четвертий житель України хворіє на артеріальну гіпертензію. «Є випадки, коли артеріальний тиск підвищується вранці, а в інших навпаки – надвечір чи уночі. Також є гіпертоніки різних підгруп, тому кожному хворому варто визначити оптимальний час доби для вживання пігулок. За допомогою приладу добового моніторування артеріального тиску (ДМАТ) лікар отримує 24-годинний запис динаміки тиску хворої людини. Цінність цього дослідження у тому, що вимірювання показників відбувається у типовому життєвому режимі людини», – відзначає наша співрозмовниця. Варто зробити акцент на тому, що на сьогодні подібних апаратів, які визначають об’єктивну картину самопочуття та показників тиску, кардіограми пацієнта у місті Суми мало. Й також небагато лікарів, котрі їх застосовують у своїй практиці.
СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИ Швидкий ритм сьогодення диктує й нові підходи до лабораторної діагностики. У кабінеті застосовують новий вид діагностики – швидкі тест-системи. «За їх допомогою під час першого прийому у лікаря-терапевта можна, наприклад, отримати результат аналізу сечі. Адже розгорнуті лабораторні аналізи дороговартісні та забирають немало часу, а експрес-система, яку застосовують у нашому кабінеті коштує 20-30 гривень для одного пацієнта», – розповідає Наталія Миколаївна та показує мобільну тест-систему, яка дозволяє упродовж 60-120 секунд(!) отримати 11 показників. Лікарка відзначає, що за результатами експрес-аналізу сечі відразу звужується пошук правильного діагнозу й напрямок лікування. Наталія Кириченко: «Це надзвичайна економія коштів та часу пацієнта. Такий підхід повністю відповідає динамічному ритму життя сучасної людини, коли упродовж секунд отримуємо результати аналізів. Ми розуміємо, що хвора людина прагне упродовж мінімального часу, але максимально точно й на професійному рівні вирішити усі проблеми, пов’язані з недугою та отримати вичерпні відповіді про причину поганого самочуття».
УСПІШНА РЕАБІЛІТАЦІЯ – КРОК ДО АКТИВНОГО ЖИТТЯ. Керівник кабінету Наталія Кириченко велику увагу приділяє реабілітації та лікувальній фізкультурі. У терапевтичному кабінеті «ОЗДОРОВЧИЙ» обладнано чудовий комплекс для занять лікувальною фізкультурою: зручна роздягальня з індивідуальними шафами, душова кабіна, спортивна зала з амортизаційною підлогою (нівелює навантаження на хворі суглоби), степ-платформи та величезне, на усю стіну дзеркало. Тут під керівництвом кваліфікованого інструктора заняття проходять під музичний супровід, цікаво й невимушено. На перший погляд вони нагадують фітнес-клуб, але це лише емоційна складова. «Лікувальна фізкультура має втілювати позитивно-оздоровчу місію, бо гарний настрій сприяє ефективному лікуванню. Наш комплекс вправ складений професійними реабілітологами, чітко дотримуючись принципу «НЕ НАШКОДИТИ», – пояснює Наталія Миколаївна та підкреслює, що лікувальна фізкультура допомагає людині відчути себе активною, а не безнадійно хворою. «Ми вже маємо ряд гарних відгуків пацієнтів. Вони успішно пройшли курс лікувальної фізкультури й відчули покращення якості та активності їхнього повсякденного життя, підвищення рівня працездатності. Ми розширюємо цей напрямок й розробили лікувальний комплекс для реабілітації пацієнтів після інсульту, з кардіологічною патологією і людей з надлишковою масою тіла», – розповідає керівник терапевтичного кабінету «ОЗДОРОВЧИЙ».



Досьє
Керівник терапевтичного кабінету «Оздоровчий»  Наталія КИРИЧЕНКО має значний досвід роботи у медичній галузі. Вона з 1995 року займається лікувальною практикою. Її ґрунтовні знання та високий професіоналізм підтверджені державною ліцензією МОЗ на медичну практику. Наталія Миколаївна – лікар вищої кваліфікаційної категорії по терапії, кандидат медичних наук, доцент кафедри внутрішньої медицини СумДУ, де вона з 1998 року навчає студентів професії лікаря-терапевта. У 2008 р. Наталія Кириченко захистила кандидатську дисертацію на тему «Системна імунна відповідь на Helicobacter pylori у хворих на пептичну виразку дванадцятипалої кишки та її корекція». Наталія Кириченко продовжую поповнювати професійні знання та займатися лікарською практикою. Вона виконує лікувально-консультативну роботу в КЗ Сумська обласна клінічна лікарня, де надає допомогу особливо тяжким хворим зі складнимт або незрозумілими діагнозами. У активі досвідченого медика Наталії Кириченко 72 наукових праці з кардіології, ревматології, гастроентерології, терапії, пульмонології. Ці дослідження знайшли визнання серед колег з інших країн, переведені на іноземні мови й опублікуванні у медичних профільних виданнях: Німеччини (2016), Азербайджану (2014 р.), Польщі (2014 р.), США (2015 р.), Вірменії (2015 р.), Грузії (2015 р.), Данії, (2015 р.), Узбекистану (2016 р.), Франції (2016 р.).

Спеціалісти терапевтичного кабінету «ОЗДОРОВЧИЙ» лікують:
- хвороби серця та судин;
- хвороби органів дихання;
- хвороби травної системи;
- ревматологічні захворювання суглобів та сполучних тканин;
- хвороби сечовивідної системи;
- алергії, алергози;
- хвороби крові, ендокринні розлади;
- цукровий діабет, хвороби щитоподібної залози, порушення обміну речовин;
- хвороби нервової системи, захворювання хребта та периферичної нервової системи; ГРВІ та інші.

У кабінеті Ви можете отримати медичні послуги, комплекси лікувально-реабілітаційної фізкультури і масажу, які допоможуть подолати біль у спині та наслідки інсульту, кардіологічної патології і ожиріння.

ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС
Потрапити до лікаря можна за попереднім записом або звернутися безпосередньо, завітавши до нашого кабінету за адресою: м. Суми, вул. Петропавлівська 87/3. За медичною допомогою звертайтесь у зручний для Вас спосіб: за телефонами 60-73-86, 050 307 1288, або за допомогою мережі інтернет на нашому сайті https://tkoz.sumy.ua/contact обравши фахівця, дату і час прийому. Також, при необхідності, зважаючи на стан пацієнта, є можливість викликати терапевта додому.

0
Комментариев
0
Просмотров
645
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.