Українська компанія з європейським ім’ям

Керамейя, ООО
21 августа 2013 в 11:57
Генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван Телющенко
Завдяки таким компаніям, як ТОВ «Керамейя», Україну знають і поважають за кордоном
Сумське підприємство «Керамейя» майже втричі молодше за незалежну Україну – йому лише 7 років. Проте, незважаючи на свій «юний» вік, «Керамейя» є одним із лідерів серед українських підприємств будівельної галузі, що не лише вийшли на міжнародний ринок, а й закріпилися на ньому та завоювали довіру іноземного споживача.

Сьогодні український ринок клінкерної цегли та клінкерної бруківки неможливо уявити без сумського ТОВ «Керамейя». Ще декілька років тому клінкер в Україні застосовувався виключно імпортний. Сьогодні він імпортується з України: до Росії, Білорусі, Казахстану, Литви та інші країни ближнього зарубіжжя. Керамейївскі бренди «КлінКерам» і «БрукКерам» відомі і популярні за сотні кілометрів від Сум. Саме ж підприємство має заслужений статус провідного виробника виробів з клінкеру в Україні і на території СНД та постійно знаходиться в пошуку все нових і нових ідей покращення якості своєї продукції, створення і випуску нових видів. І важко повірити, що ще кілька років тому в приміщеннях і цехах  колишнього заводу гумотехнічних  виробів в м. Суми, де зараз знаходяться основні активи ТОВ «Керамейя», панувала справжня руїна.

Немає нічого неможливого

Інвестиції для будівництва в Сумах заводу з виробництва клінкеру «Керамейя» залучила в рекордні строки: американський венчурний фонд «Horizon Сapital» виділив кошти всього через місяць після представлення бізнес-плану. Будувався завод також рекордними темпами: у березні 2007 року — закладено перший камінь лінії з виробництва клінкерної цегли, а в квітні 2008 року «Керамейя» випустила свою першу партію продукції. Через два місяці підприємство вийшло на повну виробничу потужність, через чотири — освоїло випуск клінкеру в трьох колірних гамах (червоної, жовтої і коричневої). А через вісім місяців — здійснило першу поставку своєї продукції на ринок Росії. З тих пір ринок клінкерних виробів ТОВ «Керамейя» освоює зі швидкістю локомотива. У 2009 році підприємство сертифікувало свою продукцію в системі держав Євросоюзу, вийшло на експортні ринки країн СНД і Прибалтики, впровадило нові технології: флеш-випалу, рустикації і торкретування. У 2010 році асортиментний ряд «Керамейї» подолав рубіж у 100 різновидів клінкерної цегли. З серпня 2011 року завод приступив до освоєння нової перспективної ринкової ніші — почав виробляти клінкерну керамічну бруківку для брукування доріг. В кінці 2012 року клієнти ТОВ «Керамейя» здобули можливість для увічнення пам’ятних дат «в камені» і «персоналізації» клінкеру: сумський завод освоїв виробництво ексклюзивної бруківки з іменним тавром: логотипом, фірмовим знаком або будь-яким іншим «автографом» замовника. А в червні 2013 року «Керамейя» урочисто відкрила нову лінію з виробництва клінкерної цегли «КлінКерам II», потужністю 30 млн. шт.. на рік. В даний час лінійка клінкерних виробів ТОВ «Керамейя» на ринку представлена двома брендами: ТМ «КлінКерам» — клінкерна цегла, ТМ «БрукКерам» — керамічна бруківка. Після запуску нової виробничої лінії потужність заводу зросла до 70 млн. виробів на рік: 60 млн. шт. клінкерної цегли і 10 млн. шт. клінкерної бруківки. При цьому вся продукція «Керамейї» сертифікована в системах УкрСЕПРО, ISO 9001:2009 та системі європейської сертифікації виробництва. Одним словом, всі доступні ринки — України, країн СНД, і Євросоюзу, — для сумського клінкеру відкриті.

За досвідом – в Суми

Про без перебільшення  титанічну роботу свого колективу та свою власну працю генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван Телющенко говорить так: «Наше підприємство вийшло на ринок будівельних матеріалів з єдиною метою – стати лідером на ринку виготовлення клінкерної керамічної цегли найвищого ґатунку». До цього й прагнуть, бо ж, як каже мудрий керівник, мету завжди потрібно ставити високу і брати щоразу все вищу і вищу планку.

Тепер вже на «Керамейю» рівняються інші підприємства не лише з України, а й з інших держав, які займаються виготовленням будівельних матеріалів, сюди їдуть, щоб познайомитися з виробництвом, перейняти досвід. І це найкраще визнання. З 2011 р.  підприємство являється членом Клубу лідерів якості Центральної та Східної Європи. В минулому році під час 46-го засідання Клубу «Керамейю» як переможця XVI Українського національного конкурсу якості та лауреата VII Міжнародного турніру з якості країн Центральної та Східної Європи в номінації «Малі та середні підприємства» відвідали керівники кращих підприємств України та Білорусії. Підприємство стало переможцем міжнародного економічного рейтингу «Ліга Кращих», зайняло перше місце в масштабах України серед великих підприємств по напрямку «Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів з випаленої глини». Також, за результатами опрацьованих статистичних показників за 2011-2012 рр.., керівництво та колектив ТОВ «Керамейя» отримали привітання та подяку від оргкомітету Національного бізнес-рейтингу у зв’язку з тим, що підприємство має значні трудові здобутки.  В березні п.р. у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася урочиста церемонія нагородження кращих підприємств України – лауреатів та переможців Конкурсу на здобуття Премії Співдружності Незалежних держав за досягнення у сфері якості продукції та послуг у 2012-2013 роках.  Серед 20-ти українських підприємств – переможців Національного етапу Конкурсу, 7-м вибороли право представляти Україну на Міждержавному етапі Конкурсу. Ці підприємства досягли великих професійних успіхів у виробництві високоякісної, конкурентоспроможної продукції не лише для внутрішнього ринку, а й близького і далекого зарубіжжя. Одним із семи підприємств, які стали учасниками Міждержавного етапу Конкурсу на здобуття Премії Співдружності Незалежних держав за досягнення у сфері якості продукції та послуг є ТОВ «Керамейя».

Не зупинятися на досягнутому

Незважаючи на всі досягнення, керівництво та колектив ТОВ «Керамейя» зупинятися не збираються. Бо ж попереду ще стільки планів: стратегія розвитку лідеру галузі – вироблення усього спектру грубої кераміки, керамічної черепиці, екструдованої керамічної плитки та звукоізоляційних матеріалів для захисту населених пунктів від шуму автомагістралей та ін.. «Такі будівельні матеріали успішно застосовуються в країнах Західної Європи, що дозволяє зводити довговічні і теплозахисні будівлі, які відповідають високим стандартам якості і екологічним вимогам. Ці споруди стають своєрідними «автографами» сучасності, які залишаться ще не одному поколінню в спадок», — впевнений генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван Телющенко.

Скористайтесь сайтом  www.kerameya.com.ua – та збудуйте дім Вашої мрії разом з ТОВ «Керамейя».

г. Сумы, ул. Пограничная, 47, тел.: (0542) 683-128

R

0
Комментариев
0
Просмотров
1759
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.