Фонд Костенка дає мосту нове життя, а мешканцям сел віру в майбутнє

Ты не один – мы вместе, благотворительный фонд
11 октября 2012 в 10:10
Фонд Костенка «Ти не один - ми разом» наводить мости: в прямому і переносному значенні.

За підтримки фонду проводиться капітальний ремонт мосту, що з’єднує селища Жовтневе і Тімірязєвка. За ініціативи Олександра Костенка на ремонт моста залучені кошти аграрних компаній, які працюють в Білопільському районі – всього 1 млн. 50 тис. грн.

Доля цього об’єкту сумна. П’ять років тому  міст провалився. І разом з ним дорога мешканців 4 сіл до центру, дітей до школи стала довгою, бо обходити доводилось кілька кілометрів і небезпечною, бо багато хто намагався перетнути річку або по льоду або по аврійному покриттю.

«Куди ми тільки не писали, до кого тільки не звертались, - говорить мешканка Жовтневого Валентина Шатрюк. Приїдуть, подивляться і відповідь одна - грошей немає».

Торік у жовтневому побував і губернатор області Ю.П.Чмирь, який пообіцяв, що міст буде збудовано. Роботи то тривали, то зупинялись. «І ось вже влітку, коли залишилось зовсім небагато, про наш міст забули, - розповідають місцеві мешканці. Поки не приїхав туди заступник губернатора С.М.Слизький, а з ним керівники місцевих сільгосппідприємств. І тоді Сергій Миколайович нам показав молодого симпатичного чоловіка, сказав:  «Ось Костенко, він голова Асоціації аграрів області, працює його піприємтсво і в Білопільському районі, і він зможе об’єднати сільгоспвиробників, аби вони знайшли кошти на ремонт мосту».

Сказано - зроблено. Вже через 3 місяці така ж делегація відвідала Жовтневе і побачила, як змінилась ситуація.

На об’єкт вийшла техніка - крани, екскаватори, працює мостобудівельна бригада.

«Всі роботи виконуються згідно встановленого графіку, і вже до кінця жовтня рух по цьому мосту буде відкрито. І жителі двох населених пунктів зможуть бути абсолютно спокійні за безпеку свою і своїх дітей», - сказав Олександр Костенко.

Протягом двох місяців фондом проводилась робота по збору коштів, і в результаті вдалося зібрати необхідну суму і запустити добудову моста. Це приклад того, що спільними зусиллями ми можемо багато.

- Нарешті ми дочекались, що міст добудовується і незабаром ми зможемо і безпечно ходити, і їздити, - говорять мешканці Жовтневого. Сподіваємось, що без уваги не залишаться і наші дороги, освітлення та інші проблеми.

P.S. Як тільки міст почали добудовувати, деякі кандидати в депутати, почали розповідати про свій внесок в цю справу.

Один раз зняти телесюжет на мосту і помахати кулаком, мовляв, «я їх змушу будувати міст», а ще пообіцяти виділити на нього кошти не означає зробити це насправді. Одні працюють і будують, інші, опозиційні і крикливі, заслуги приписують собі.

ИД

5
Комментариев
0
Просмотров
2855
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.