10 лютого: що сталолося в Сумах та в Сумській області

ВС 10 февраля 2023 в 15:25

Війна з росією


10 лютого, на 352-й день війни з росією, близько 8:30 ворог здійснив проти мирного населення України 14-ту ракетну атаку і 16-ту дронами (остання атака по українських містах була проведена 26 січня). Удари ракетами та дронами проводилися у кілька етапів. Били з бомбардувальників ТУ-95 та кораблів-носіїв крилатих ракет. Під прицілами традиційно опинилися об'єкти енергетичної системи України. Попадання мали місце у шести областях, у трьох із них – Запорізькій, Харківській та Хмельницькій склалася особливо непроста ситуація. Ударів було завдано і по столиці України, де підрозділи ППО збили 10 ворожих ракет. В Одесі сили ППО вразили 13 ракет, під Кривим Рогом – чотири, у Хмельницькому – одну. Також частини ППО відбили атаки ракет у Вінницькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях. З 71 крилатої ракети війська ППО збили 61. Примітно, що дві з крилатих ракет, запущених росіянами з акваторії Чорного моря, побували "в гостях" у небі Молдови та Румунії, після чого повернулися до України. У ніч на 10 лютого росія завдала ударів ракетами та дронами по Дніпропетровській, Запорізькій та Хмельницькій областях – було випущено 35 зенітних ракет С-300.

Напередодні, 9 лютого, агресор майже 100 разів обстріляв (включно з вибуховими пристроями, які були скинуті з безпілотників) сім громад Сумщини: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Шалигінську та Юнаківську. Внаслідок обстрілу було поранено одного мешканця та пошкоджено кілька житлових та господарських будівель.

На Сумщине проходит набор добровольцев в формировани "Гвардии Наступу". При записи добровольцы могут выбрать:

  • Одну из шести военизированных формирований Национальной гвардии;
  • Штурмовую бригаду Национальной полиции;
  • Держприкордонслужбу

За первую неделю набора добровольцев в различные формирования "Гвардии Наступу" записалось свыше 400 жителей Сумской области.

Джерело: Сумська обласна військова адміністрація

43
Комментариев
0
Просмотров
1821
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.