У Сумському районі вперше в історії незалежної України відзначили День мотопіхотних військ

Анна Горпинич 10 мая 2019 в 16:01
Святкування відбулося у Радьківці, де базується 15-й батальйон
Як повідомляє газета “Вісті Сумських громад”, з нагоди святкування Дня мотопіхотних військ у підшефній Сумському району військовій частині А-4532 відбулися урочистості. Адже тут базується 15-й мотопіхотний батальйон, який, хоч і був створений для здійснення територіальної оборони Сумської області, проте з 2014 року захищає українську державність від російського агресора на Сході.  Це свято було запроваджено указом Президента України — відтепер його будуть святкувати щорічно 6 травня.



Взяти участь у святковому заході  приїхали керівники області, району  та міста, а також школярі з сільських шкіл Сумського району. Командир частини провів для них екскурсію, показав техніку, яку частина отримала на озброєння.  Вражає також і гуртожиток для військовослужбовців. Це вже не звичні казарми, а сучасні кімнати, оснащені за європейськими стандартами. Є тут і сучасна кухня, душові кімнати, пральня та кімната для підшивання. Словом – комфортні умови для відпочинку та відновлення сил.



З метою військово-патріотичного виховання, старшокласники з сільських шкіл теж змогли побачити побут наших захисників, приміряти бронежилети та каски, спробувати зібрати та розібрати автомати, познайомитися з роботою портативних засобів зв’язку, зокрема радіостанцією «Либідь».



Ну і наприкінці загальне шикування на плацу. До воїнів звернулися посадовці, які привітали захисників зі святом, побажали здоров’я, любові, злагоди, а головне, такого довгоочікуваного миру над Україною. Голова Сумської РДА Геннадій Дорошенко вручив 50 примірників книги «Герої АТО Сумського району», в якій зібрані історії про воїнів, котрі боронили і боронять наш мир і спокій, даючи відсіч ворогу. Більшість героїв цієї книги є службовцями саме 15-го батальйону, на базі якого проходили урочисті заходи.  Згідно з наказами Міністерства оборони України, за мужність та відвагу, вірну службу українському народові кращих представників батальйону нагородили почесними відзнаками, включаючи Відзнаку Президента України та орден «Козацький Хрест».

Однак понад усе і солдати, і цивільні громадяни, мріють не про ордени та відзнаки, не про медалі та грамоти, а про те, щоб одного дня прокинутись у мирній, квітучій, сонячній, сильній Україні.

49
Комментариев
0
Просмотров
2581
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.