Небезпечні знахідки: на Сумщині знешкодили снаряди часів ВВВ

ВС 07 мая 2013 в 10:00
4 травня на території регіону знайдені 2 боєприпаса часів війни, ще 3 вибухонебезпечних предмета, виявлені населенням раніше, були знешкоджені піротехніками. У Кролевецькому районі під час проведення протипожежної обпашки лісосмуги, в 15 метрах від залізничної зупинки «Пиротчино», тракторист натрапив на предмет схожий на снаряд. Чоловік одразу повідомив про знахідку до рятувальників і правоохоронців. Фахівці встановили, що це 76-мм артснаряд часів війни.

Інший небезпечний предмет, 100-мм. артилерійський снаряд, був знайдений у полі поблизу села Верхня Сироватка Сумського району на відстані 500 метрів від житлових будинків.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів виставлена охорона та надані заявки на їх знешкодження до 2-го спеціального центру швидкого реагування Державної служби з надзвичайних ситуацій (м.Ромни).

Рятувальники  застерігають: незалежно від розмірів і віку, боєприпаси вкрай небезпечні. При виявленні їх не можна навіть торкатись, а тим паче, намагатись розібрати. Про знахідку треба негайно повідомити на лінію екстреного виклику «101». Пам’ятайте, що роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.
0
Комментариев
0
Просмотров
847
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.