Луценко знает о проблемах сумчан

ВС 29 марта 2011 в 15:58
Луценко написал письмо сумчанам

Лидер "Народной Самообороны" Юрий Луценко, находясь в заключении, судя по всему не страдает от отсутствия информации. Он знает, что сегодня в Сумах проходит акция протеста и написал обращение к сумчанам:

      
      Лист до сумчан
      
      Так вже мені судилося – бути зв’язаним із Сумщиною. Може, цей зв'язок через пуповину від мами з-під Глухова. А ще – через спалення опудала Щербаня в 2003-му, через визволення студентів у донецького генерала міліції, що обісцявся у своєму кабінеті в  2004-му, через незабутні 20-тисячні мітинги 2007-го, через турботи сумських підприємців в 2010-му.
      Хочу відверто сказати – я ніколи не набивався сумчанам. Просто у мене є симпатія до простих і щирих людей, і якщо треба було допомагати – я намагався допомогти.
      Ось і зараз друзі передали вістку – в Сумах знову проблеми. Звичайно, проблеми скрізь. Тарифи, ціни, безробіття, пенсійний вік, корупція та несправедливість давлять скрізь по Україні. Але в Сумах ці проблеми стали руба: або – або. Фактичне закриття заводу ім. Фрунзе і чергова спроба позбавити торгових місць базарників означає банкротство і людей, і міста в цілому.
      Багато хто питає: чому все це відбувається, чому багато років стає все тяжче виживати?
      Скажу прямо: тому що Ющенко продав Помаранчеву революцію. Не ображайтеся за земляка, але це – правда. Адже головним завданням Майдану було НЕ обрання Ющенка президентом, а знищення олігархії, яка за Кучми скупила за копійки стратегічні підприємства, отримувала колосальні прибутки, забуваючи про податки.
      Що перше зробив Ющенко? Домовився із олігархами: ви фінансуєте історичні пам’ятники та палаци гетьманів, а я не помічаю, що ви платите 2% податків на Кіпрі, а не 30% - в Україні. Спроби Тимошенко прийняти в парламенті закон для зміни цього пограбунку постійно дружно провалювали і регіонали, і нашоукраїнці, і комуністи. 5 років демагогії привели до розчарування й апатії.
      На цьому ґрунті президентом став Янукович. І проблема не стільки в ньому, проблема в його команді. Що таке Партія регіонів? Це – партія олігархів, на гроші яких прийшов до влади Янукович і задля прибутків котрих працює сьогодні вся державна машина.
      За офіційними даними Нацбанку, в минулому році з країни в подібні Кіпру офшори вивели 200 млрд. гривень. Це майже річний дохід Держбюджету України! Доходи Ахметова виросли в три рази – до 16 мільярдів доларів! Так само фантастично розбагатіли Фірташ, Коломойський та інші давно не бідні люди. Та й хрін з ними, якби при цьому вони давали жити людям. Але, відчувши повноту влади і безкарність, вони почали відверто скидати з себе підприємства, які їм не приносять фантастичних прибутків. Такі, як «Сумихімпром», де треба вкладати гроші в нові технології, освоїти нові ринки, їх більше не цікавлять. І люди – теж.
      Одночасно тріщить бюджет – не вистачає не тільки на «покращення вашого життя вже сьогодні», але і на поточні виплати вчителям, лікарям, пенсіонерам. Де взяти гроші? Ну не з своїх же! По-перше, позичають за кордоном, зовнішній борг зріс за минулий рік на третину! По-друге, витискають з підприємців, з базарників, з села. Разом із тим ще й скорочують лікарні, школи, інститути.
      Все це я розказував на Підприємницькому майдані минулої осені в Сумах і в Києві. Вперше в Україні склалася ситуація, коли мало кого цікавлять зручні для політиканів схеми «бандерівці проти москалів». Очевидним стає протистояння «народ проти олігархів». Причому, народ і східної, і західної України.
      Влада теж відчула, що люди все розуміють. Тому минулого року підприємцям поступилися, а лідерів арештували. Одних - за пошкоджену бруківку Майдану, мене – за святкування Дня міліції і неправильно нарахований стаж водія. «Потому что буйных мало, вот и нету вожаков».
      А на цей рік прокуратурі збільшили фінансування на 1 мільярд гривень.
      Вони хочуть посіяти страх. Бо далі грабувати вже зовсім бідну країну можна тільки через страх.
      Біда в тому, що і Ющенко, і парламентські зрадники-тушки переконали Партію регіонів, що все продається і всі бояться.
      Я вірю, що це не так!
      Недавно прочитав мудрі слова отця-ректора Бориса Гудзяка зі Львова: «Кожному з нас дано дивитися у вічі своєму страху – називати його на ім’я, вказати йому його місце. Не чекаймо лідера, який за нас має все зробити, кожному треба прикласти своє плече».
      Може, я й не посмів би нагадати вам ці слова, адже я і винен за поразку помаранчевої команди.
      Але скажу відверто – я знав за місяць про майбутній арешт за абсурдними звинуваченнями. Я прощався з дітьми, з дружиною мовчки, не хотів лякати. Але про себе вирішив – не тікати і не йти на поклон. Це – моя ціна, моя самооборона того, в що я вірю.
      Тому, напевне, маю право звернутися до вас – не бійтеся, боріться! Згадайте, як вони лякалися ваших синів і дочок-студенті в у 2004-му. Згадайте, як вони дрижали від нашої єдності в 2005-му.
      Організовуйтесь, дійте, захищайте себе!
      Із Сум завжди починалася перемога.
      
      Щиро ваш, Юрій Луценко
1
Комментариев
2
Просмотров
2020
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Луценко знает о проблемах сумчан??? Не смешите он не знает, как выпутаться. Хороший предлог нашли что бы одурачивать сумчан. Разумные люди понимают все акции и протесты как провакацию. А те кто стоят держа в руках подготовленые плакаты и проинструктированы... Ну не смешите надоело, что принимают нас за лохов....

Сидит в тюрьме и поливает тех,кто пытался изменить Украину к лучшему, кто дал ему пост министра.Вспоминает сумских студентов и водится с теми,кто этих студентов сдал еще в августе 2004.Противно и гадко,ради чего я и моя семья,четверо из которых были студентами начавшими революцию на траве,мерзли на том Майдане?Почему наш герой Бурлака не проводил митинг за Луценко,когда того только посадили? Никто не заплатил? Да Игорек даром работать не будет,а за копейку любого ногами забьет.