На Сумщині, в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Козацька воля-2018», триває підготовка підрозділів бригади територіальної оборони

ВС 02 октября 2018 в 18:04
Метою цих заходів є підготовка бригади до виконанння завдань за призначенням. До тактичнних навчань в складі бригади залучаються понад 2000 резервістів оперативного резерву другої черги і військовозобовязані мобілізаційного резерву, більшість з яких мають особистий досвід ведення бойових дій.



Також до навчань залучаються представники обласних і районних військових комісаріатів, інструкторри навчальних центрів, офіцери оперативних командувань «Північ» і «Схід» та інших «силових» відомств, які вивчатимуть можливості Сумського ОВК і підлеглих військових комісаріатів здійснювати оповіщення, збір, прийом і підготовку мобілізаційних ресурсів бригади територіальної оборони.



Для якісного виконання навчальних вправ з вогневої підготовки обладнані місця виконання стрільб зі штатної зброї, вивірці прицільних пристроїв, підготовці до стрільби, метання ручної та протитанкової гранати.



Впродовж десяти днів військовозобовязані відновлять бойові навички в складі своїх підрозділів, а отже, будуть готові до виконання завдань за призначенням.



Керівництво області тримає на контролі проведення навчань. Бойові стрільби відвідав голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко. Під час візиту Микола Клочко особисто виконав вправу з метання протитанкової гранати та поспілкувався з військовими журналістами, прокоментувавши необхідність навчань для підготовки надійного захисту території області.



Під час занять з вогневої підготовки проводились стрільби із кулемета часів Другої світової війни. Як показала практика: кулемет старий, але надійний.
                                                                                                        
Ігор Скібчик
50
Комментариев
0
Просмотров
1128
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.