9 січня: що було важливого у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 10 января 2024 в 00:14

Війна з росією


Уночі ворог завдав 24 удари з артилерії та мінометів по чотирьох громадах: Есманській, Зноб-Новгородській, Хотинській і Шалигинській. Увечері росіяни атакували двома "Шахедами" Краснопільську громаду. Унаслідок ворожої атаки було пошкоджено будинок культури, житлові будинки та лінію електропередач. Підрозділи ППО збили один "Шахед" над Сумською областю. Загалом за день окупанти 74 рази вдарили з артилерії, БпЛА, мінометів, ПТКР і кулеметів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Свєській та Середино-Будській.

Компенсації


Держава дбає про своїх громадян. Так, вона стимулює бізнесменів і підприємців брати на роботу внутрішньо переміщених осіб. З 1 січня 20224 року протягом трьох місяців таким роботодавцям виплачується компенсація 7100 грн./місяць (з 1 квітня - 8000 грн./місяць) за кожного взятого на роботу переселенця. Якщо ж ВПО має інвалідність, період виплати компенсації становитиме 6 місяців.

Також держава в рамках програми "єВідновлення" виплачує компенсацію українцям, чиє житло було пошкоджено внаслідок воєнних дій. Зокрема, 1347 жителів Сумської області отримали цю компенсацію. Її сума склала 118 млн грн.

Здоров'я


За минулий тиждень захворіло 1315 жителів Сум, у 78 із них встановлено діагноз COVID-19. Бережіть себе та близьких!

Довгожителі


Сумчанин Володимир Токар відзначив сторіччя! Ювіляр отримав подарунки та побажання міцного здоров'я від Сумської громади. На сьогодні в громаді проживає семеро довгожителів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

20
Комментариев
0
Просмотров
1292
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.