9 червня: як прожили Суми та Сумська область цей день

ВС 09 июня 2023 в 16:55

Війна з росією


Вночі та вранці російські війська 52 рази обстріляли з артилерії, гранатометів і мінометів три громади: Білопільську, Новослобідську та Середино-Будську. За попередніми даними, без втрат.

Уночі агресор знову атакував українські міста з повітря - випустив шість крилатих ракет і 16 дронів. Силами ППО ЗСУ було збито чотири ракети та 14 БпЛА. Від осколків однієї зі збитих ракет у Житомирській області загинув один житель і троє поранені. Унаслідок повітряних обстрілів було зруйновано чотири і пошкоджено 30 будинків.

Упродовж дня 9 червня росіяни 133 рази вдарили з артилерії, гранатометів і мінометів по семи громадах Сумщини: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Шалигинській та Юнаківській. Наслідки обстрілів: одна людина поранена, пошкоджено приватний житловий будинок, господарську споруду та гараж.

Допомога Херсону


Сумське КП "Міськводоканал" передали колегам із Херсона обладнання для відкачування води: мотопомпу продуктивністю 300 куб. м/год, всмоктувальний фільтр і шланг діаметром 150 мм. Також Сумська громада передала постраждалим із Херсона 650 л питної води.

До цього часу із затоплених районів Херсонської області евакуйовано 2352 людини і 550 тварин.

Здоров'я


У сумському онкологічному диспансері реконструювали приміщення, призначене для проведення хіміотерапії. Нове відділення зможе прийняти 50 пацієнтів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

36
Комментариев
0
Просмотров
1752
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.