7 жовтня: як тримались Сумська область і світ у суботу

ВС 07 октября 2023 в 23:05

Міжнародна обстановка


Сьогодні, 7 жовтня, палестинське ХАМАС ("Харакат аль-Мукавама аль-Ісламія" - "Ісламський рух опору") розпочало воєнні дії проти Ізраїлю - піддало ракетному обстрілу кілька міст Ізраїлю, прорвало кордон у районі Сектора Газа. Крім ізраїльських військових, палестинські бойовики розстрілювали мирних жителів Ізраїлю. Аналогія з війною росії проти України напрошується сама собою. До вечора статистика невтішна: з ізраїльського боку понад 100 убитих і 985 поранених, з палестинського - близько 200 загиблих і 1600 дістали поранення в Газі. Також до вечора з'явилася інформація, що на півдні Ізраїлю було ліквідовано сотні бойовиків ХАМАС. "Талібан підтримав ХАМАС і заявив, що "готовий підкорити Єрусалим", - повідомив один з українських Телеграм-каналів. Станом на 22:00, армія Ізраїлю повернула контроль над більшістю поселень на кордоні з сектором Газа.

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові десять разів обстріляли з мінометів і "Градів" Дружбівську та Краснопільську громади. Протягом дня загарбники 54 рази вдарили з авіації, артилерії, гранатометів і мінометів по шести громадах: Великописарівської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Путивльської, Середино-Будської та Хотинської. Унаслідок обстрілу було пошкоджено адміністративну будівлю та практично повністю зруйновано й спалено три приватні будинки й будівлі на їхніх подвір'ях. Також унаслідок обстрілу одного із сіл у Шосткинському районі пожежа охопила житловий будинок і господарські будівлі.

Спорт


Сумському хокею на траві сьогодні виповнилося 45 років. Вітаємо сумських хокеїсток і всіх причетних до сумського хокею на траві!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1277
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.