7 вересня: що було важливого у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 07 сентября 2023 в 15:13

Війна з росією


Головне. Вночі російські війська атакували Україну з повітря. Силами ППО України було збито 25 із 33 БпЛА "Шахед". Один із ворожих дронів-камікадзе був збитий над Сумщиною. Ще один "Шахедг" влучив у житловий квартал Сум. Наслідки: було пошкоджено 20 квартир у багатоквартирному будинку, один приватний будинок, два магазина.

Також уночі та вранці окупанти 40 разів завдавали ударів з артилерії, гранатометів, мінометів та реактивних систем залпового вогню Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській та Середино-Будській громадам. Унаслідок обстрілів було пошкоджено шість приватних житлових будинків. Напередодні, 6 вересня, через ворожі обстріли було пошкоджено 10 приватних житлових будинків, авто та ЛЕП.

Упродовж дня загарбники 133 рази обстріляли, використавши авіацію, артилерію, гранатомети, міномети, протитанкові керовані ракети та реактивні системи залпового вогню, сім громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Миропільську, Путивльську, Хотинську, Шалигинську. росіяни били безжально по мирних районах Сумщини. Було пошкоджено адміністративну будівлю, дитячий садок, магазин, приватний житловий будинок, домашнє господарство, гараж, мотоцикл і дві лінії електропередач.

Урочистості


7 вересня Сумщина разом з усією країною відзначає День військової розвідки України. Військові розвідники - це бойовий авангард армії, її очі, вуха, гострий розум і відважне серце. Від інформації, вчасно здобутої військовою розвідкою, від превентивних заходів, вжитих нею щодо ворога, залежать успіх військових дій на фронті та стабільність і безпека в тилу. Побажаємо нашим безстрашним розвідникам у їхнє професійне свято здоров'я, Божого захисту та удачі!

Спорт


У Сумах пройшов турнір з мініфутболу "Ще один крок до перемоги". У турнірі взяли участь три команди: нацгвардійців, єгерської бригади та збірна команда працівників медіа та поліграфістів.

  • I місце - нацгвардійці
  • II місце - збірна медійників і поліграфістів
  • III місце - команда єгерської бригади

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.