29 серпня: що трапилось у Сумах і на Сумщині

ВС 29 августа 2023 в 22:42

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти завдали 46 ударів з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню по Білопільській, Ворожб'янській, Серединно-Будській і Шалигинській громадах. За попередньою інформацією - обійшлося без руйнувань і жертв серед мирного населення.

Протягом дня російські війська 110 разів ударили по восьми громадах: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Зноб-Новгородську, Новослобідську, Свеську, Середино-Будську та Хотинську. Били з артилерії, гранатометів і мінометів. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватний житловий будинок і трактор.

Слава Захисникам України


На Алеї Слави на Баранівському кладовищі родичі загиблих воїнів, військовослужбовці та представники міської й обласної влади вшанували пам'ять героїв України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Герої не тільки на фронті, а й у тилу. Насамперед це рятувальники. Від початку повномасштабної війни з росією на Сумщині загинули двоє рятувальників: Олексій Гречаник і Сергій Антоненко. Світла пам'ять Олексію та Сергію! Їхні імена та подвиги назавжди залишаться в пам'яті жителів Сумщини.

Матері військовослужбовців, які загинули на війні з Росією, організували в Сумах спілку сімей загиблих Захисників. Її мета: допомогти близьким загиблих пережити непоправну втрату та забезпечити необхідною інформацією.

Якщо в когось виникнуть питання щодо соціального захисту Захисників України та членів їхніх родин, ви можете зателефонувати за номерами телефонів:

(050)4078384, 787-137, 787-149, 787-150 - департамент соцзахисту
(050)1079453 - Центр учасників бойових дій.


Дороги і троянди


Попри те, що ворог майже безперервно обстрілює прикордонні райони Сумської області, її жителі прагнуть жити мирним життям. І в цьому їм допомагають місцеві комунальні підприємства. Так, КП "Шляхрембуд" продовжує ремонт доріг на Сумщині, а КП "Зеленбуд" прикрашає клумбами алеї, парки та сквери міста Суми.

Новий навчальний рік


Якщо в Сумах з 1 вересня використовуватимуться офлайнова та змішані форми навчання в школах, то в 17 громадах Сумської області, що перебувають у зоні бойових дій, навчання відбуватиметься виключно в онлайні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1463
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.