31 серпня: що сталося у Сумах і на Сумщині в останній день літа

ВС 31 августа 2023 в 19:59

Війна з росією


Вночі та вранці росіяни 42 рази обстріляли з артилерії та мінометів Шалигинську громаду. Попередньо - без жертв і руйнувань. Напередодні, 30 серпня, ворожі війська 211 разів ударили з артилерії, гелікоптера, чотирьох БпЛА, гранатометів і мінометів по семи громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Путивльської, Середино-Будської, Хотинської та Юнаківської. Було вбито 82-річну мешканку Шалигинської громади, пошкоджено дві адміністративні будівлі, дев'ять приватних житлових будинків, водонапірну вежу, автомобілі однієї з місцевих свиноферм і два трактори.

Упродовж дня 31 серпня агресора 167 разів піддав ударам з артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську та Шалигинську. Унаслідок обстрілів було пошкоджено вантажний автомобіль, трактор і лінію електропередач.

Безпека


На сьогоднішній день у Сумській області налічується 1892 укриття, 288 з яких були облаштовані протягом останніх трьох місяців. Робота над створенням захисних споруд для населення Сумщини триває.

Безпека


На сьогоднішній день у Сумській області налічується 1892 укриття, 288 з яких були облаштовані протягом останніх трьох місяців. Робота над створенням захисних споруд для населення Сумщини триває.

Сільське господарство


У Сумській області завершилися жнива: зібрали 1,22 млн. т ранніх зернових і зернобобових на території, що дорівнює майже 210 тис. га (це 99,7% усіх сільськогосподарських угідь) та 168,2 тис. т технічних культур на 47,6 га. Через постійні обстріли росіян залишилися неприбраними приблизно 600 га, засіяних ранніми зерновими. Незабаром сумським аграріям належить прибрати пізні сільськогосподарські культури: кукурудзу, соняшник і сою.

Урочистості


2 вересня дві бібліотеки Сум, публічна та Центральна міська ім. Т.Г. Шевченка, запрошують містян відвідати культурні заходи, приурочені до Дня міста. Т.Г. Шевченка, запрошують містян відвідати культурні заходи, приурочені до Дня міста. У програмі кілька виставок: акварельних робіт, фотографій та книжок. Початок святкового заходу - 11:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1477
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.