28 серпня: як почався тиждень у Сумах і Сумській області

ВС 28 августа 2023 в 22:52

Війна з росією


Сьогодні 550 днів війни з Росією. Як і попередні 449 днів, ніч і ранок 28 серпня пройшли під зловісний акомпанемент ворожих обстрілів. Російські солдати 52 рази вдарили з артилерії, гранатометів і мінометів по Білопільській, Великописарівській, Зноб-Новгородській, Новослобідській, Хотинській і Шалигинській громадах. Унаслідок обстрілів було пошкоджено домашнє господарство.

Упродовж дня окупанти 156 разів піддали обстрілу з артилерії, гелікоптерів, БпЛА, гранатометів, мінометів і літака дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено трьох мирних жителів і пошкоджено адміністративну будівлю, бібліотеку, два приватні житлові будинки та літню кухню.

Урочистості


28 серпня православні України відзначили свято Успіння Пресвятої Богородиці - подію, яка символізує возз'єднання матері Христа з Богом, її перехід від земного кінцевого життя до вічного небесного існування.

Міжнародна співпраця


У Сумах побувала з дружнім візитом делегація з міста Сакраменто - столиці штату Каліфорнія, США. Було підписано угоду про співпрацю, яка передбачає допомогу Сумам у таких напрямках, як громадський транспорт, інженерна техніка тощо.

Спорт і патріотизм


22-26 серпня озеро Чеха стало епіцентром спортивних змагань, у яких брали участь українські військовослужбовці.

- 22-23 пройшов чемпіонат Сум з плавання на відкритій воді, в якому взяли участь юні спортсмени (2005-2016 років народження) - вихованці ДЮСШ "Динамо" та ДЮСШ №1. Переможців нагороджували військовослужбовці підрозділів 13-ї окремої єгерської бригади, зведеного загону ударних БПЛА "Вій" та 129-ї окремої бригади тероборони;

- 26 серпня 66 учасників змагання "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України 2023" пробігли дистанцію в три кілометри навколо озера Чеха. Серед бігунів були військовослужбовці 127-ї бригади тероборони, загону БПЛА "Вій", 117-ї бригади тероборони, 13-ї окремої єгерської бригади.

Життя


Минулого тижня в Сумах народився 31 новий мешканець: 13 юних козаків і 18 прекрасних козачок. Міцного здоров'я та мирного неба новонародженим та їхнім безстрашним мамам!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

31
Комментариев
0
Просмотров
1445
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.