24 серпня: що було важливого у Сумах і Сумській області в День Незалежності України

ВС 24 августа 2023 в 17:58
День Незалежності України

Війна з росією


Уночі та вранці ворог 67 разів ударив з артилерії та мінометів по п'яти громадах: Великописарівській, Зноб-Новгородській, Серединно-Будській, Хотинській та Юнаківській. Попередньо, обійшлося без втрат.

Напередодні, 23 серпня, російський БпЛА вдарив по школі в місті Ромни і вбив чотирьох її працівників:

Тетяна Прокопенко, директорка школи;
Оксана Солонинка, заступниця директора, вчителька початкових класів;
Руслан Яцура, вчитель історії та бібліотекар;
Оксана Кваша, секретарка школи.


Світла пам'ять загиблим і презирство вбивцям.

Також напередодні під час мінометного обстрілу одного з сіл у Краснопільській громаді міна вибухнула на подвір'ї приватного домашнього господарства. Осколками були поранені господарі - 61-річний чоловік та його 57-річна дружина, а також пошкоджено будівлі на подвір'ї, трактор і автомобіль.

Упродовж дня окупанти майже 270 разів завдали ударів з артилерії, БпЛА, гелікоптерів, гранатометів, мінометів та реактивних систем залпового вогню по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Знобсько-Новгородській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Шалигинській. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань.

Урочистості


Сьогодні не тільки Україна відзначає 32-гу річницю своєї Незалежності, а й увесь світ прогресивний світ. Так, Goolle 24 серпня оформив свою пошукову сторінку, використавши кольори українського прапора і мотиви культури України.


32 роки - це майже вік Христа. Сьогодні 32-річні українські воїни безстрашно й уміло захищають свою Батьківщину від загарбників. Багато Героїв віддають за неї свої молоді життя. 32-річні українські хлопці мужніють не по днях, а по годинах. Нехай військове щастя посміхнеться їм, нехай бійці виживуть у нещадній м'ясорубці війни. Нехай Перемога, подібно до голуба, злетить із небес на їхні натруджені солдатські руки. Нехай хлопці цілими і неушкодженими повернуться додому, рідні та близькі приймуть їх у свої обійми. Нехай мирне життя залікує їхні тілесні та душевні рани і відкриє перед колишніми воїнами мирні, світлі горизонти.

У пам'ять про загиблих Захисників із Сумщини вздовж квіткової композиції "Герб України", що розташована поруч із фонтаном "Садко", було створено локацію з прапорцями України. На прапорцях написані імена Героїв-земляків, які віддали свої життя за незалежність України. Слава і вічна пам'ять Героям!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

32
Комментариев
0
Просмотров
1655
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.