7 грудня: як минув у Сумах і Сумській області четвер

ВС 08 декабря 2023 в 00:21

Війна з росією


Уночі російські солдати випустили шість мін по Краснопільській та Середино-Будській громадах. Напередодні, 6 грудня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено міську раду, лікарню, аптеку, чотири багатоквартирні будинки, шість приватних житлових, будинків, ліцей і готель. Війна з мирним населенням України - свідчення військової імпотенції російської армії.

Протягом двох останніх місяців через ворожі обстріли на Сумщині загинуло 64 мирні жителі, включно з чотирма дітьми, і 79 осіб дістали поранення. Також унаслідок обстрілів залишилися без електрики близько 2500 жителів 54 населених пунктів області.

"Ворожі ДРГ не полишають намірів прорватися на українську територію, але ситуація стабільна та контрольована", – повідомив на брифінгу начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

7 грудня, на 652 день війни з росією, на Сумщині створили регіональну робочу групу з питань будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, яка займатиметься питаннями зміцнення оборони області.

Упродовж дня окупанти 61 раз піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Із вдячністю захисникам


У гімназії №1 та 12-ій школі встановили меморіальні дошки в пам'ять про шістьох випускників, які віддали життя, захищаючи Україну від російських загарбників.

У 12-ій школі назавжди залишаться в пам'яті вчителів та учнів:

  • Олександр Бєлявський (загинув у 2022 році, захищаючи рідне місто)
  • Олександра Лук’яненко (загинув у 2023 році)

У гімназії №1 увічнили пам'ять:

  • Вадима Абрамця (загинув у 2023 році)
  • Віктора Боброва (загинув у 2023 році)
  • Івана Волкова (загинув у 2015 році)
  • Юрія Цибулька (загинув у 2023 році)

Здоров'я


У Шостці оновило роботу сучасне діагностичне відділення. Відтепер воно діятиме як відділення у складі Регіонального клінічного фтизіопульмонологічного клінічного медичного центру.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

27
Комментариев
0
Просмотров
1280
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.